2hb ramadhan 2010

Posted By: Hairilnua - 7:44:00 PM
Hm.... sekarang dah waktu berbuka puasa.. masing2 orang sibuk makan.. dan aku pun baru lepas minum.. aku xmakan ape pun lagi... aku kehilangan selera nak makan ape pun... hmm....

Aku pun xtau la keadaan sekarang ni... orang asik nak memerintah kan aku membuat kerja diorang... klu nak pun,, cakap la elok2.. ni ingat aku ni balaci ke,, hamba ke nak buat2 kerja2 orang.. xde lansung
perkataan "tolong"... dah la bulan puase.. aku tau la aku ni x bekerja.. tapi jangan lah pk yang aku xkeje je,, jadi pk yang aku wajib buat keje2 orang lain.. bukan nye aku rajin sangat,,, at least,, ckp la "tolong nua".. blh la jugak aku ade keupayaan sket..
ati aku pun senang je.. ni sedap2 ati je suruh aku buat tu ni.... ingat aku ni robot ke..

Xpe lah... aku biar xmakan ari ni.. ati aku memang sakit gila kali ni.. memang lansung tertutup selera aku.. aku cuma minum je air cendol tadi secawan.. tu pun pait nak aku telan... kurang2 aku dah dapat berkat puasa dh la cukup la...aku dah puasa dan berbuka puasa.. biarlah..

Kadang2 aku xpaham,, orang senang2 je nak suruh buat tu ni... kalo sendiri larat,, buat la sendiri... ni xbuat lagi nak suruh2... ckap pulak nak bajet dia besar.. memang aku paling kecik,, at least pun kalo nak aku tolong,, cakap la elok2.. ni datang2,, terus nak perli2 aku... bila aku tanye,, cakap yang aku xde keje la,, duk umah,, tido je kejenye.. kalo aku xpk dia adik bradik aku,, sat tu jugak aku tibai dia.. itu aku malas nak tegur sape ngan diorang.. aku cakap x boleh, xcakap pun x boleh,, last2 aku malas dah... lantak la korang.. ingat aku ni xde duit sendiri ke nak makan...
ingat aku harap sangat ke nasi yang korang masak tu.. korang cite macam nak rak kat mak aku,,, cakp aku ni xguna la,, pemalas lah.. korang buat mak aku ni umpama orang suruhan korang pulak..

Aku rase lah,, sejak dulu first aku keje,, aku bagi jugak r wet gaji aku,, tiap2 bulan xde miss lagi.. bile aku xkeje,, kalo aku ade wet lebih sket keje2 kampung ni aku kongsi gak kat mak aku.. tapi korang ape korang bagi???? dah tua bangka,, nak kawin pinjam duit mak.. pastu xnak pulangkan... antara korang dengan peminta sedekah,, teruk lagi korang.. aku malas je nak cakap siapa... adalah antara seorang ahli keluarga aku.. bajet dia sorang bagus sangat.. aku xheran la duit ko... duit banyak pun ko xbagi gak kat mak,, ko joli sendiri.. alsan ko ekonomi skang teruk.. kalo ko pk gitu,, sampai mati pun ekonomi teruk jugak..

Aku betul2 ilang mod skang.. tapi aku cuba gak kekalkan senyuman aku...

Serba Sedikit Tentang Aku

Nama aku Hairil. Tujuan aku mewujudkan blog ini adalah untuk mencari sedikit pendapatan menggunakan blogger. Aku dah berusaha sejak berumur 25 tahun dan masih belum berjaya sampai sekarang. Jadi, aku masih mencuba dan mencuba lagi sampai la berjaya. Insyaallah sedikit sebanyak dapat meringankan beban family aku.

0 Kaki Selamber:

Post a Comment

Note Penting !

1. Tolong jangan buat SPAM komen kat sini.
2. Guna ayat yang ada BUDI BICARA yang baik.
3. Hanya komen perkara yang BERKAITAN dengan tajuk!
4. Ada rasa tak puas hati, call terus di 019-3587327. Cas mengikut kadar Telco Anda..
~

Copyright © Selamber Jer

Owner by HairilNua