Warkah Buat Ummi Munaliza (edisi puasa 2010)

Posted By: Hairilnua - 9:46:00 PM
Ummi Ku Sayang.....
Perkenalan kita di ruang web Halaqah pastinya adalah suatu hikmah yang Tuhan nak tunjukkan pada aku.. Perkenalan yang bukan berbentuk pertemuan,, tapi hanya sekadar di laman chatbox.. Yang berwarna warni ukiran web nya.. Disusuli pula dengan perkenalan dengan anna anak mu,, dan juga beratus orang ahli laman web itu.. Aku cukup berbangga menjadi salah satu dari kenalanmu...

Ummi Ku Sayang.....
Saat kita bersua muka di HHH (ghatering halaqah),, masih aku teringat senyuman mu... Walaupun bukan pada aku yang kau senyum,, tapi aku buat2 terase yang ummi senyum pada ku... Oh ummi... Sewaktu di HHH itu,, aku duduk keseorang di belakang,, bukan kerana aku takut,, mahupun berasa segan,, tapi aku cuma perasan yang aku seorang yang berjiwa selamba derk je kat citu,, jadi aku pun duduk lah berasingan... Tiada sesiapa pun yang menyapaku.. Terasa diri ku x wujud sama skali... Tapi aku tetap wat muka selamba.. dan di akhirnya,, aku pun cabut keluar.. lepak kat bawah ngan awit dan ......... (sape tah sorang lagi,,lupe aku)..

Ummi Ku Sayang.....
Mengapa disaat kecil dahulu kita x dipertemukan? Oh,, aku tau,, kerana kita lain bin @ binti,, so xleh disamakan,,, dan mengapa pula kita diperkenalkan melalui laman web? Oh,, ni pun aku tau,, kerana kalau depan2 kenal,, aku pasti memalingkan diri.. Biasalah,,, segan.. heheh,,, dan yang paling penting ummi,, aku xpenah lupa padamu... mengingati mu seolah2 engkaulah ibu kedua ku.. Xpernah aku menyangka aku yang senyap2 ni punyai perasaan ingin mempunyai mak yang boleh diangkat2... Orang itu adalah dirimu ummi... (tapi angkat dari jauh lah..),, hhehe...

Ummi Ku Sayang.....
Diwaktu-waktu tertentu,,, aku pasti berfikirkan dirimu ummi.... Aku fikirkan kenapa la ummi xnak datang rumah makan buah2... orang dah offer free pun xnak.... berfikirkan kenapa ummi jarang online kat halaqah... dan berfikir kenapa ummi xbagi aku jadi MOD,, (yang ni rasenye aku tau jawapanye kot),,,, berfikir kenapa ummi xpernah datang dalam mimpi aku,,, (huhuhu),,, berfikir kenapa ummi ni ummi... kenapa ummi ni bukan akak aku ke,, (senang sket nak urusan),, hehhe,, dan sebagainya....

Ummi Ku Sayang.....
Sekarang dah bulan puasa.. Kita sama2 berpuasa.. Sama2 xmakan siang... Sama2 gosok gigi... Sama2 tido bila dah 'time'.. Cuma yang lainnya ialah sama2 tapi berlainan tempat.. (hehhehe),, ummi kat johor,, aku kat selangor... xpe.. at least ada gak sama2 tu kan.. tu pun dah memadai dah untuk aku menulis warkah ini... Walaupun agak selamba je aku tulis,, lain dari yang lain... agak2 nye kalo aku taip warkah ni dan ummi kat blakang den,, compem dah kene pelangkung dah,,, hehhehe,,, sebab ummi xnampak aku tulis la aku tulis macam ni... hehhe... xpelah ummi.. taip yang  asli ni... ummi x marah kan?????

Ummi Ku Sayang.....
Apakah sakit yang di kau alami? adakah ummi xmampu berjalan? maaf ummi kerana aku x tau.. bukan aku xambil tahu,, tapi bila aku tanye orang,,,sume buat xtau,, jadi aku pun jawab lah xtau... aku harap segala kesakitan yang ummi alami berkurangan dengan berkat doa dan usaha serta tawakal dari anak2 mu serta sekalian warga halaqah.. Aku doakan...

Ummi Ku Sayang.....
Sekian saja warkah ku taip untuk mu.. aku xpernah menaip warkah untuk sape2 sebelum ni,,, dan aku pun xtau ape makna sebenar 'warkah'  ni,,, aku pk surat je kot.. ish,,, aku tulis khas untuk mu tanpa menyelitkan sesiapa dalam warkah ini.. tapi warkah ni warkah dari hati aku ...aku rase memang xde jual kat mane2 ni... hehhehe..... insyaallah jika umor kita panjang,, kita akan bertemu berdepan,, tapi macam yang ummi nampak lah,, aku akan sentiasa berdiam diri... xpandai cakap banyak... sebab bila dah sekali aku bercakap,, takut nanti orang fikir lain...

Ummi Ku Sayang.....
Aku doakan kau sihat sejahtera hendaknya... Dan semoga perkenalan kita berterusan smpai2 bila2.... insyaallah.... (ummi nak buah? datang umah r,, aku blanje.. hehhe....)

Serba Sedikit Tentang Aku

Nama aku Hairil. Tujuan aku mewujudkan blog ini adalah untuk mencari sedikit pendapatan menggunakan blogger. Aku dah berusaha sejak berumur 25 tahun dan masih belum berjaya sampai sekarang. Jadi, aku masih mencuba dan mencuba lagi sampai la berjaya. Insyaallah sedikit sebanyak dapat meringankan beban family aku.

7 Kaki Selamber:

  1. Hairil...
    Terima kasih tulis warkah tu. Itulah warkah kenangan antara hairil dan ummi.

    Sepanjang baca warkah tu,ummi tersenggih hinggakan cucu kat sebelah ni tanya, "opah,kenapa opah gelak sorang-sorang?"
    "Opah gelak dengan sapa?"

    Oleh kerana nak cerita pun payah, ummi jawap, " opah gelak kat ikan dalam gambar ni,dia berenang sana-sini."

    Tak payah edit hairil, biarkan saja macam tu, buat kenangan bila kita sudah tidak bertemu di alam dunia ini. (mana tahu ummi pergi dulu).

    Kalau ummi pergi dulu,jangan lupa mengaji untuk ummi. Semoga ketemu lagi di alam maya ini.

    Rajin-rajin menulis. Jangan lupa solat dan jadilah anak yang soleh.

    ReplyDelete
  2. Ok lah. Boleh jadi penulis puisi ni.. Kelakar pun ada.. sampai part ummi, jadi sedih.

    ReplyDelete
  3. Hairil...

    Hari ini ummi datang lagi baca warkah ni, buat ummi sengih selamba je baca.

    Kenapalah hairilni susah benar nak bertemu.hari tu kata nak datang Setia Alam, ummi tunggu-tunggu tk sampai-sampai batang hidung tu.

    Baru ni kata nak mai Ampang,ummi nanti-nanti sampai gelap tak juga dengar bunyi motor hairil. Motor orang lain ummi dengar...

    Pemalu lebih dari dara desa. Bagus juga , semoga Hairil jaga diri sebagai teruna pingitanya...(tunggu sehingga dilamar dara pingintan).

    ReplyDelete
  4. ummi la suh anak dara pinang sy.. baru kawww..... tapi,,, ish nnt2 sy xde la segan sangat..skarang ni je..sy mane penah campur dengan orang berilmua ni..sekarang ni baru nak cuba2..sekarng baru nak start rajin g kuliah,,, dengar x smapai separuh dah tido...heee... x pelah,, asalkan ade gak ar dengar sket2.. dan sy sgt2 jarang bercampur dengan orang..sy suka wat hal sendiri..jadi,,sape nak dekat? heee...yang sekarang ni ada la sy merisik sorang2 dak halaqah yang single lagi..tapi semua nak yang alim2.. malas sy nak jadi hipokrit..lagi elok sy jadi diri sy sendiri.. x payah nak berlakon depan orang...

    ReplyDelete
  5. Suruh anak dara pinang, nanti ummi buat pengumuman masa gathering. Biar mereka tengok dulu Hairil, tengok orangnya...

    Macam pinang anak dara, mesti tengok dulu,baru pinang...

    ReplyDelete
  6. ish..jangan lah wat pengumuman kat ghatering tu.. den gurau je.. kalo wat pengumuman,, den lari dulu la... seb baik bawa moto.. heee.. den gurau je tadi tau... tau tau tau.... heee (takut sgt ni..heee)

    ReplyDelete
  7. Carilah dengan mata hati... kalau nak brcouple juga,butakan matamu itu dulu... supaya tidak bercinta, cinta itu buta,lebih baik buta dari kecewa bercinta.

    ReplyDelete

Note Penting !

1. Tolong jangan buat SPAM komen kat sini.
2. Guna ayat yang ada BUDI BICARA yang baik.
3. Hanya komen perkara yang BERKAITAN dengan tajuk!
4. Ada rasa tak puas hati, call terus di 019-3587327. Cas mengikut kadar Telco Anda..
~

Copyright © Selamber Jer

Owner by HairilNua