Blup......

Blup..... hairilnua.... blup.... crazyghostseekers.... blup... selambe je... blup... its my way... blup... mood... blup... not... blup... heavy gun... blup.... make it happen... blup... sandiwara.... blup... hujung... blup... islamicboy... blup... sua sue... blup... belon territory... blup... get my... blup... not compliment... blup... just... want... blup... u... blup... gonna happen again... blup... why... blup... of course... blup... bull angry... blup... somthing like... blup...... blup.... blup.... blup... blup........... idea... blup... blup..... blup pup pup puu puuuu puuuuuu...........

BLUP......!!!!!

Kenangan Aku Di Masa Dahulu

Sunyi...
Sangat-sangat sunyi...
Terlalu sunyi...
Sehingga hatiku sendiri mendiamkan diri..
Akal fikiran ku mengimbas kenangan dahulu...
Segalanya mudah dan menggembirakan...
Aku rindukan suasana dahulu...

Di waktu dahulu...
Aku bermain bersama rakan..
Main teng-teng, meriam tin,, lastik burung,, kejar babi utan dan sebagainya..
Tiada rasa kerisauan di hati...
Tak perlu berfikir akan masa akan datang...
Hanya berfikir kepuasan bermain...

Di hari jumaat...
Masing-masing berpakaian sekolah rendah agama...
Lengkap dengan sampin hijau..
Menyusur ke arah masjid...
Sempat juga lepak-lepak dulu...
Dah qamat baru la berlari masing-masing amik air sembahyang....

Di waktu sekolah...
Ada saja perkara yang dibuat...
Ustaz ustazah semuanya saling mengenakan....
Masing-masing ade peranan...
Tiada tekanan sewaktu belajar...
Ustazah salah ajar,, murid yang membetulkan...
Dan takde pulak uztazah nak marah pasal hal tu..
Dah memang dia yang salah...

Di waktu rehat...
Aku suka makan sejenis makanan..
Aku panggil,, "duit-duit"..
Yang keping-keping tu..
Aku pun tak tau apa nama sebenarnya..
Selalu main kejar-kejar..
Main besbal...
Main bola menggunakan kelapa...
Abih sakit kaki menyepaknya..
Dengan ustaz ustazah semua join sama...
Masing-masing bergembira tanpa mengira umur dan pangkat...

Di sekolah kebangsaan lubuk kelubi...
Sering aku lambat hadir ke sekolah...
Bukan sebab aku lambat bangun...
Tapi sebab takut nak jalan sorang-sorang...
Sebab nak naik bukit alai tu,, keadaan masa tu menyeramkan..
So,, aku tunggu ari siang sikit...
Brape banyak card merah aku dapat pasal hal tu..

Ada 1 masa...
Sekolah aku membuat pertandingan bola sepak..
Semua pemain lelaki dahjah 6 di wajibkan bermain...
Tak de alasan...
Tiap kumpulan ade 12 orang pemain x silap aku...
Tapi yang mainnye cume 9 orang je 1 group..

Bila time pemillihan,, aku dapat group yang cume ade 11 orang pemain..
Dan aku menjadi pemain pertahanan tengah...
Percaya @ tak,, 90% dari semua perlawanan tu,, tak ade 1 bola pun dapat merentasi aku...
Aku pun rajin mengejar bola kiri dan kanan...
Sampai penjaga gol group aku boleh baring-baring lagi...Hampeh tol...
Yang 10% lagi,, cume ade seorang je budak yang boleh merentasi aku..
Namanya khairol... 
Kerap kali bila aku dan dia bertembung,, bagaikan magnet..
Asik melekat je...
Dan di akhirnya,,, group aku menang emas..
No 1 wa cakap lu...
Ade pingat nye aku simpan lagi sampai sekarang...
Kalo camera hp aku tak buat hal,, mesti aku dah letak dalam ni..

Di waktu peperiksaan UPSR...
Result aku memang paling cantik dan juga paling hampeh...
Aku dapat 3A, 1B, 1E......
"1E' tu subject English...
Sampai la ni aku memang tak reti nak speaking sangat...
Sampai PMR,, SPM,, semua failed...
Memang Badi betul la subject english ni..
Langsung tak masuk pale otak...
Pakai jampi ape pun semua sama je..
Cume mandi bunga je belum lagi ni..
Mau 1001 jenis bunga aku bancuh kang...

Sekarang,, aku duduk di depan computer..
Mengimbas kembali kenangan masa lalu...
Rindu dengan masa dahulu..
Tapi,, aku kene mara ke hadapan...
Masa tak akan berundur..
Tapi,, aku mengenangkan semua ni disebabkan rasa kesunyian aku yang mencengkam jiwa..
Aku rindukan teman-teman...
Rindukan pemakaian sekolah rendah aku dulu...
Rindu dengan arwah ayahku..
Rindu nak mandi ramai-ramai tanpa memikirkan soal aurat..
Rindu nak beraya beramai-ramai ke rumah orang yang tak dikenali..
Selambe je datang raya..
Tah sape-sape tah..
Pastu time nak blah tu,, dengan muka tak malu,, selambe je cakap,,"cik,, wet raye tak de ke?"..
Kalo taun depan kitorang nak raye umah tu lagi,, mesti tuan umah tu cakap dia tengah pose..
Dia cakap gitu sebab tak nak bagi duit raya..
Kitorang ni jenis tak kira..
Selagi boleh minta,, minta aje...
Hehehhe...

Dengan kenangan ini lah mampu buat aku tersenyum kembali....

Ya Tuhan Ku...

Tuhan..
Saat aku menyukai seseorang teman..
Ingatkanlah aku akan ada sebuah akhir..
Sehingga aku tetap bersama yang tak berakhir..

Tuhan..
Ketika aku merindukan seorang kekasih..
Rindukan aku kepada yang rindu cinta sejatiMu..

Tuhan..
Jika kembali mencintai seseorang..
Teruskan aku dengan orang yang mencintaiMu..
Agar bertambah kuat cintaku padaMu..

Tuhan..
Ketika aku sedang jatuh cinta..
Agar tak melebihi cintaku padaMu..

Tuhan..
Ketika aku berucap aku cinta padaMu..
Biarlah kukatakan kepada yang hatinya terpau padaMu..
Agar aku tak jatuh cinta..
Dalam cinta yang bukan karenaMu..

Pantun Sempoi Den Yang Bertajuk.. "Manusia"

Manusia mengembara ke dalam gua..
Fikirnya ingin menambah ilmu...
Pejam celik sampai jugak la ke gua..
Malang nasib tak jumpe pak guru...

Manusia kembali ke negara asal...
Sempat jugak la makan sebiji epal..
Mengembara penuh semangat yang kental...
X sedar diri rupanya dah sampai Nepal...

Manusia terus menerus mencari ilmu...
Sampai gunung kinabalu pun dia nak jugak..
Semangat betul dia nak cari ilmu...
Baru kene gigit nyamuk,, sibuk duk panggil mak...

Manusia sekarang tak tau hukum hakam...
Selambe berkata-kata tiada bersuluh..
Ulama bersuara menggerakkan Islam..
Kita pulak hanya reti mengeluh...

Manusia berakal,, berakhlak dan berbudi...
Bukan ramai yang ade sifat begini...
Yang ramai adalah jenis x sedar diri...
Baru kene tegur sikit dah kene maki...

Manusia membuat peraturan negara...
Peraturan Ilahi langsung diabaikan...
Masing-masing takut hukuman dunia..
Hukum akhirat x da pun dalam fikiran...

Manusia berbekal ilmu didada...
Gune ilmu untuk tujuan kejahatan...
Ni memang jenis orang tidak berguna..
Kalau dapat memang den hentam habis-habisan...

Manusia jika selawat ke atas Nabi...
Ganjarannya kekal di akhirat...
Tapi kalo yang jenis x ikut agama Nabi..
Tunggulah azab neraka hari kiamat...

Manusia termenung melihat bulan..
Hatinya berfikir awek tersayang...
Boleh,, tapi jangan keterlaluan..
Syaratnya,, jangan lupa sembahyang...

Manusia ooooohhhhh manusia..
Harap tiada yang terasa...
Dengan pantun den yang bersahaja...
Hope anda diberkati Allah Ta'ala...

Story Mory Lagi

Sekilas ku teringat.... Detik-detik yang lepas.... Indahnya perkasihan.... Semacam ku rasakan.... Tak sanggup rasanya.... Sesaat ditinggalkan..............

Erm..... malam ni aku rase kebosanan tak terhingga.. aku terasa seperti ingin sekali mengetok kepalaku dengan martol disebab kebosanan yang terlampau sangat.. tapi nanti kalau aku pensan ke ape ke,,, sape nak amik tahu... yola... pintu bilik kunci... hahaha...

Cinta.... Kasih.... Aku ingin di cintai.... ingin di sayangi... ingin nak manja-manja... nak gurau senda... tak sabar menunggu hari bahagia... Cume tak tau,, time nye bila....... 

Ooo mama.... Saya mau kawin.... Kawin dengan sapa? Dengan anak dara.... Oooo mama.... Saya mahu kawin...! Kawin dengan yang kurang kaya,,, baik budi dan gosok gigi.....

Story Aku La Ni

Maaf my frens... cannot update cite 'ular jin'... ari tu punye cerita pasal puteri bunian pun aku dah demam 3 ari 4 malam dah... malam tadi den tengah tulis2 cte pasal 'ular jin' ni,,tetiba den terlelap x tentu fasal..den mimpi jumpe dia... dia ckp  'Jangan!!'.. aku pun terbangun...dalam kul 4 pagi gak ar time tu.. aku pun malas nak pk,,aku tido balik..skali lagi mimpi dia kate  'Jangan!!'..  dah kul 4.30 pagi.. oleh sebab aku ngantok gile,,, aku tido jugak la...pasang kipas kuat2 bagi sejuk badan... tapi,,mimpi lagi... tapi kali ni dia senyap je..... tapi dia renung aku tajam2... seram gak r time tu.. tapi time mimpi,, seram tu mmg lain macam sket r dari keadaan sedar.. pastu dia tunjuk computer aku... aku pun tengok computer aku,,pastu aku tengok dia balik..tapi dah ilang.... confuse aku.. aku ni mimpi ke tengah jaga sebenarnye... lalu aku mengucap 2 kalimah syahadah.. tapi aku tetap x jaga2...maka sedar la aku yang aku masa tu memang tengah jaga.... seram sejuk aku dibuatnye... aku terus delete balik cite 'ular jin' aku tu.. pastu aku x tido...jaga aje....last2 aku amik quran,,baca quran sampai aku pun terlelap...dan aku jaga masa mak aku kejut kul 6.30 pagi suh solat subuh..... ish....

Yang cite 'puteri bunian' tu,, aku xbrani baca balik.. kalo aku baca,,mesti aku rase x best je.. hehe..kesimpulan yang mampu aku kate kat sini,, maybe diorang ade tempat diorang yang diorang xnak orang tau... maybe pas aku cite 'ular jin' tu,,, mana tau ade 'seekers' datang cini ke...diorang nak tengok mende2 ni wujud ke x... heheh... maybe alam yang aku nampak ni melebihi jaukauan fikiran manusia...maybe jugak diorang nak secret tersendiri.. maka,,, aku rase,, xpatut la aku cte hal2 berkaitan ni.. cukup la sekadar mengatakan yang aku alami peristiwa ni.... tapi kan,,, lawa siot puteri tu...hahahaha.... tapi kalo nak aku jumpe lagi,,,minta maap la.... x mau aku.. xminta pun... hahahaha......

Story Lagi Aku

Malam ni nak story sket...berkenaan aku yang asik menggigil x tentu pasal ni...hadei...ni aku tengah menggigil ni... slalu kalo menggigil,,, perut minta makan tu...tapi ni baru je makan 2 pinggan,,,xkan la minta makan lagi kot...ade la sebabnye.... nak kata aku  takut,,, takut ape? aku pun xtau la...kadang2 aku memang camni.... nak kate cuak,,, cuak ape nye.... tapi tangan aku menggigil.... kadang2 je ni...tapi ble dah gigil,,, sampai tido pun gigil...tapi esok ok dah... pastu tengah gigil ni pun,,peluh bagai nak rak...kuar air masin dalam tubuh aku x henti2...dah full dah kipas ni pusing..... nak kate panas,,,dah sejuk dah ni... tapi tetap gigil,, kuar peluh yang banyak..... agak2 aku nak mati dah kot...ish,,,,, cabul ayat den ni...mati tol2 tau ar....ape pun xdapat...ish... tangan aku je la gigil...badan aku ok je...tapi kalo orang tengok gaya aku camni,,,mesti orang pk aku isap "jadah" tu kan? hahaha... nauzubillah..... rm sjuta kat depan aku pun xmau aku isap de...biar miskin idup..bukan miskin akal.....heheh...betul ke ayat aku ni...ish.... selambe aje........

Story Aku Sendiri

Tolong……!!! Aku kematian kutu….. Hehe.. aku pun x tau ape yang perlu aku buat lepas kematian kutu ni..nak cari kutu lain kang mane nak dapat.. yang dah lame lepak kat pale ni la yang paling best..asik kene garu je.. lama2 garu,, datang la idea.. tapi maybe aku garu terkuat sangat.. dah innalillah dah.. Alhamdulillah.. heheh.. sasau dah aku ni.. cukup bulan,,dapat sakit gila.. masuk awal taun,, dah masuk tanjung rambutan..masak den..hahaha...sape lagi la nak kat den ni.. den ni tengah menggilakan diri ni..hahaha..ade x sape2 nak? Aku ni x la ensem sangat.. tapi macho tu memang ade la… hahaha………

Ala…….. tapi aku tau,,, aku sedar diri aku ni..orang cume pandang luaran je.. tapi memang aku suka orang pandang luaran aku je..aku xske orang pandang dalaman aku… aku xske orang rase kecian kat aku… aku x ske orang berdamping dengan aku atas sebab kasihan… tu sebab aku banyak tunjuk luaran aku…tapi tengok la sekarang….mane la ade orang nak kat aku….aku gak yang cari pasal….padan muka aku…..ish…..ni x nak sedih x memasal ni…ade orang nak pujuk x? xde? Ade? Xde? Ade? Xde? Ade? Xde? Ade? Xde?hehhehe…. ni la bahana orang tengah kematian kutu ni..
 
Computer depan mata,, keyboard hujung jari…tapi aku xtau nak tulis ape…aku xtau nak gembira @ nak sedih @ nak marah ke,, patutnye aku xnak online,,tapi,, bila keseorangan ni,,,rase sunyi……..sunyi sangat….sangat2 sunyi…………. So,,,aku keje kalo dah critical camni,,,aku layan game la…sampai naik muak aku… main street fighter,, metal slug,, mortal combat,, command conquer,, red alert,, battle realm,,,,,, ulang2 aku main ni je lah…sampai naik menyampah aku nak tengok..asik menang je… mane x nye… main tang easy…. Kalo hard,, asik kalah je,,,, elok aku amik easy,,,, name pun “easy” = “mudah””senang”….hahhaha…. Ni tadi aku baru format computer aku… lembab benor…mane x nye… install vista… ram aku 500 je…..patut dia nak 1G…hahhaha…. Tapi nak x nak kene pakai vista gak la… XP aku dah kene ligan ngan anak buah aku sampai ranap… ade ke dia buat main baling2 depan kucing…dia suh kucing tu tangkap…ai….kalo anjing tu memang la….dah dilatih…tapi kalo kucing ni,,camne nak latih dia? Ha? Hahahha….

Lame2 aku tengok blog aku ni ,,aku perasan kelainan…..xde orang subscribe aku dah…. Aritu ade 12 orang subscribe..tapi sekarang,,,, lansung xde…ish… Korang rase aku ni orang gila ek… hehhe…xpe la…anggap la aku orang gila…….. asalkan korang bahagia….. ni nak majuk tak tentu arah ni…. Sambil majuk,,smbil makan cengkodok mak den wat…sodap wooo…. Hahhaha…..

Aku malas dah nak jiwang2,,,, nak luahkan perasaan…. Sebab lepas tu,,, ape pun aku xdapat….. rase dukacita je ade la…. Rindu siot kat dia…. Hahhahah…. Nak wat cmne…. Terhenti seketika…. @ maybe selamanya…. Aku pun xtau…. Tu kat bawah tu aku tulis 1 lagu tu… bila aku stat nyanyi,,, abih bertempiaran lari kodok2 yang berdekatan kerana disebabkan kesengauan suara yang aku hasilkan… heheh… tapi aku dulik ape…asalkan hati aku terhibur…. Depan orang pun aku nak jugak nyanyi,,,tapi takut ade slipar melayang kat pale aku je kang… sakit je dapat…ish… Melainkan kalau aku dah blajar silat mengelak dari Pendekar Mustar dari filem Bujang Lapok tu lain la… xde masalah nye…. Hahhaha…

Baru2 ni aku dapat la apply satu kerja ni…. Dia tulis situ kerja technician,,, tapi tengok bahagian kerja2 yang dia suh buat tu xnampak mcm technician pun…. Ip buider,, network controller…pe jadah lagi tah… hehhe… sok t aku nak cal diorang…mane tau dia salah trime orang… aku ni wiring aircond tu blh la… ni kalo suruh aku wiring network,,,ish,,, mampos… hahhaha….. tapi gaji dia offer,,, memang masyukkkkk…… hahha….tapi aku xnak berangan… aku nak terus derect je… kalo betul dia bagi aku keje tu,,, walaupun kene blajo balik pun aku xkisah…penat la keje wiring ni…angkat aircond,,,pasang bracket,, nak panjat dinding la…. Abih sume keje spiderman aku buat…. Gaji ciput je… hadei…. T kalo dah kawin,,, xkan la aku balik2 je nak penat aje… mesti nak wat mende lain…manje2 ngan bini aku ke….ape2 je la kan… hahhaha… tapi kalo terus cmni,,, t bila kawin,,, cukup bulan,,, bini minta cerai…. Bosan katenye….. hhahhaa…Aku sebagai lelaki yang budiman[chewah],,,mane la aku nak buat orang bosan ngan aku… pe lagi bini aku… kalo boleh,,, ari2 nak ngadap dia…. Sampai la tua…. Aku xnak jadi cm sebahagian orang tu,,, bila ‘dapat’ je,,, mula la nak balik lambat,, layan bini pun ikut suka…. Aku nak jadi suami paling jiwang karettttt skali…. Hehhehe…. Tapi yang pempuan tu pun kene gak la jiwang2 ngan aku….. kalo aku je,,,,, tengok dia senyap je,,,, xsampai sparuh ‘perjalanan’,,, aku pun senyap gak la…. Pastu sedar2 kene simbah air ngan mak aku…. Tido mengigau lagi…. Hahahhaha…..

Ok lah… lain kali aku story lagi… pasni aku nak story pasal aku je……. Story about agama tu aku hentikan kejap… penat menyalin orang punye je…skang ni,,, penulisan asal aku,,, berasal dari otak aku,,,aku bebas tulis ape saje aku nak tanpa perlu tengok kat mane2….tapi,,skrin computer aku kene tengok la….dah la typing test aku xbrape bagus sangat….banyak salah eja ni…. Hahhaha…. Almaklum lah….. dulu Bahasa Melayu dapat C je…. Asalkan credit ye x,,,hehhehe….

Sekian saje dari aku…. Nanti sok lusa,,, aku story lagi… orang baca ke x baca ke,, aku xpaksa…. Asalkan aku boleh kosongkan fikiran aku sikit…pack sangat ni….xtau nak buh kat ne….ni aku buh kat blog ni...mane tau 1 ari nanti aku ilang ingatan ke,,,aku baca la balik…tapi kalo betul2 ilang ingatan,,,mane la aku ingat yang aku ade blog kan?ish……………… jangan r….cian aku………hehehheh……. Selambe je la….

Ya Allah.. Aku Tahu,, Dia Bukan Untuk Ku.. Tapi,, Aku Rindu Padanya...

Ya Tuhan.. Aku ingin mengadu sedikit pada Mu di halaman blog aku ini..bukan disebabkan aku nak menunjuk2 pengaduan aku padaMu..tapi,, hatiku sedikit lega selepas aku melepaskan sesuatu di suatu tempat yang aku boleh jadikan teman yang tiada suara... My blog...

Ya Allah.. Aku tahu,, dia bukan untuk ku.. Kau banyak memberikan petunjuk padaku.. Tapi aku semacam keras hatiku untuk mengaku yang dia bukan untuk ku.. Walau sesakit mana pun hatiku,, aku tetap ingin pada nya..Bukan atas kemahuan seks @ wajah nya..Dan engkau lebih mengetahui atas apa yang aku ingin katakan  tentang ini.. aku ingin di sayangi..dihormati..dan dirindui..meskipun dia bukanlah muhrimku,, Dan Engkau menjadi saksi bahawa aku xpernah melakukan hubungan "cantum badan" dengan dia.. dan Engkau juga mengetahui bahawa hatiku mengatakan apa sewaktu berduaan dengan nya..

Ya Tuhan.. Mungkin Engkau telah takdirkan aku bukan untuk nya.. Tapi,, sesungguhnya Engkau lebih mengetahui kesemua kata2 dalam hatiku ini.. Semuanya kata2 rindu pada nya... Walaupun aku dan dia seringkali bergaduh,, Engkau amatlah mengetahui apa di bicarakan oleh akal fikiranku ketika itu.. yang mana tiada satu pun amarah yang aku tunjukkan...kesabaran aku melebihi batas kemarahanku..

Y Allah.. Pada siapakah yang Engkau takdirkan untuk aku? @ mungkin tiada sesiapa yang engkau takdirkan? @ mungkinkah engkau takdirkan aku membujang seumur hidup? Ya tuhan... Rupa tubuhku ini walaupun sedikit lain dari orang lain,, tapi aku terima seadanya...mungkin seumur hidup aku akan memiliki tubuh seperti ini..Dan aku amat bersyukur memiliki tubuh seperti  ini.. Kerana,, mengikut kata akalku,, kalau lah aku memiliki anggota seperti biasa,, pasti aku bukanlah yang sekarang ini... aku pasti menjadi seseorang yang aku sendiri tidak tahu...sesungguhnya takdir Engkau ini memang sangat besar hikmahnya... Di samping itu juga,, Kau beri aku musibah agar aku sabar mengharunginya... memang pahit..tapi,, Engkau amat mengetahui segala apa kepahitan yang dibicarakan akal hatiku...

Ya Tuhan... Bangun tido,, gosok gigi,, mandi,, kerja,,balik.... Semua aktiviti aku ini,, banyak memikirkan hal berkenaan Jodoh aku dan dia.. dan di akhir pemikiran,, aku kecewa kerana akalku tidak dapt berfikirkan jalan penyelesaian... betapa bodohnya aku ya Allah... aku seperti tidak redho dengan ketentuanMu.. Sesungguhnya Engkau lebih mengetahui segala apa yang ingin ku tulis disini..
\
Ya Allah.. Jika dia bukan untuk ku,, aku pasrah padaMu..walaupun orang melihat keadaanku seperti tidak redho kepadaMu,,tapi,, Engkau lebih mengetahui tentang apa yang aku ingin katakan sebenarnya... malah,, melebihi apa yang jangkauan akalku...segalanya di dalam cengkaman Mu... 

Ya Tuhan... Aku mohon padamu...... ciptakanlah seseorang di dalam hatiku,, seseorang yang begitu mencintai Engkau ya Allah......Ciptakanlah seseorang yang melebihkan Engkau dari diriku Ya Allah...... Ciptakanlah seseorang yang,,,,,, sesungguhnya Engkau lebih mengetahui segala apa yang ingin aku katakan... Sesungguhnya,, Engkau lah pencipta takdir...

Ya Allah.. Sekian lama aku lalai padaMu......... Sekian lama aku melanggar perintah Mu..tapi,, Engkau tetap mengalirkan darah di dalam anggota badanku dengan kekuasaan Mu..Sesungguhnya aku malu padaMu kerana ini..Sesungguhnya Engkau mengetahui bahawa hatiku menegah apa perbuatan jahat yang ingin aku buat..dan sesungguhnya Syaitan itu adalah musuh yang sangat nyata...

Ya Tuhan... Seseorang yang aku cintai,, memberi peluang padaku selepas aku meminta kepadanya peluang kedua...tapi,,, kepada Mu ya Allah,, beribu kali aku meminta peluang padaMu,, tapi beribu kali juga aku ulangi kesalahan yang sama.. Dan masih juga Kau beri peluang padaku sehingga ajal menjemputku...Ya Allah.. Ampunkan dosaku....

Ya Allah.. Aku mencintai seseorang yang aku tidak suka.....Aku merindui seseorang yang aku bencikan... dengan jelas,, nyata dan terangnya aku telah menganiaya roh ku sendiri kerana ini... Sungguh besar Ertinya Ya Allah...

Ya Tuhan.. Sesungguhnya Engkau lebih megetahui apa yang ingin aku katakan... semoga Engkau melimpahkan rahmatMu kepadaku... Insyaallah...

Design Blog Sekali Lagi...

Attention.....!!
Aku rase pasni nak ubah lagi lah design blog aku ni.. aku nak buat lagi simple.. lagi senang aku nak membaca.. ni aku tengok blog aku ni,, serabut pale otak aku.. x leh blah ar dengan design aku camni.. kiri kanan ada.... pening kepala aku.. aku tengok blog2 orang lain tu walaupun kandungannya banyak,, tapi x la serabut.. ni aku punye,, cam sabut kelapa dah serabutnya.. ish,,,, teruk...!! sakit pale aku lama2.. 


Cerita Aku Pasal Zaman Dulu2 Yang Panjang Lebar........................

Tadi waktu makan tengari,, dalam pale otak aku pk pasal banyak perkara... Sekarang bila nak tulis,, apa pun tarak.. idea sume dah ku makan sekali masuk perut... ish... macam-macam cerita nak aku cerita sebenarnya..tentang segalanya...tentang aku... segalanya tentang aku... tanpa mengaitkan sesiapa... aku xbuka aib orang... dan aku juga x nak buka aib aku... x kan aku ceritakan hal2 yang terlalu menyentuh keperibadian aku.. cume aku selitkan sikit2 je.. sebab aku ni dah r jenis x pandai sangat nak cover line.. dulu2 masa isap rokok kat tandas sekolah pun selamba aje isap... xde sape jaga luar... pastu aku sorang lak tu... tapi x penah kantoi plak kan... maybe sebab den isap kat tandas guru kot... guru2 ni bajet yang dok berasap dalam toilet tu guru gak kot... hehhehe... 

Al motor - al kesengalan lah.. teruk la moto aku dah..malas aku nak beli motor lain sebenarnye... moto kris ni r moto cari rezeki.. sebenarnya moto ni dia nye minyak itam liking... dulu aku penah exsiden teruk... jahanam moto tu.. bwh enjen retak sikit... nak patri dia nak cas 3 ratus... elok aku tampal je... heheh... tapi ade gak kuar tu... enjen kan panas... aku tampal pakai gam besi tu.. pe tah namanya... lupa dah.. pastu aku amik seletip kuali,, aku tampal sekali.. ni ada gak la kuar.. tapi x r banyak... selamba je kuar jalan jauh2,, round2 bandar 2- 3 jam kat atas moto je... panas beb enjen.... sampai2 umah je minyak itam dah kering... huhuhu....tapi kira 2 minggu sekali aku tukar minyak itam... time tukar tu pun,, sikit aje yang kuar... pasni aku nak isi je lah..malas nak tukar2 dah..same je efectnye...hehhehe...ish...

Nak cite sket pasal zaman dulu sket lah.. al kisah di mana dulu di waktu zaman persekolahan... zaman aku dulu,,, hehhehe.... budak2 iaitu kawan2 aku ada yang terlibat dalam geng2 kongsi la kiranya... termasuk la den...tapi aku ni xaktiv sangat... aku rilek je... orang gi kuar,, aku folow,, orang unite ngan orang lain,, aku pun join.. orang gaduh,,, aku tengok... orang makan,, aku ngicak sket,,,hehhehe...

Time aku dulu kira ade pengaruh jadi budak2 grunge la.... pe name "kurt cobain"... hahhhahah.. ade kawan2 aku yang jadi skinhead... punk... nazi pun ade... tapi,, kawan2 aku ramai yang kira yang 'grunge' nye lah... masing2 ade knowledge.. kira nya,, syarat2 nak jadi ahli grunge ni kene la tau pasal knowledge2 dia... kira nya,, icon grunge ni time tu adalah kurt cobain la.. ntah.. aku pun x tau nak habaq camna... aku bab2 knowledge ni,, aku memang x campur sangat... tapi,, kawan2 aku ade yang taksub,, sampai dia kaji semua cite2 pasal kurt cobain ni la.. siap buat buku lagi... 

Time keluar pulak,, dressing........ peh.... sekali aku pun diorang dress cam diorang jugak... ish.. memang dressing serabai ooo... pakai cap yang atas x tutup tu,, pe name,,,,,,,,,, snowcap ek... entah,, aku pun lupe namenya... lambang NY... aku pinjam member aku punye dulu.. seluar pulak,, pakai seluar jin,, bawah kecik.. fit siot... dah la aku ni kurus,, bila pakai fit2 ni,, memang terserlah la kekurusan aku.... hehheh.. ade yang pakai begel,,, pakai rantai,, tapi yang den tabik kat diri den ni,,, den pakai rantai basikal omak den wooo..... hahhahha.... den buka rantai,,, den basuh gila babi punye,,, bagi potong sket,, pastu den pakai,,, memang cam sakai pun ade dah rasenye...tapi,, time tu punye perasaan lain... rase seronok... sebab ade budak2 yang lagi pelik... rantai besar kaki,,, kalongkan kat leher... gila la...

Tapi dalam banyak2 aktiviti,, aku cume ingat sekali je aku keluar beramai2.... sekitar 50 orang sekali gus keluar gi kL,, ala2 grunge je masing2... lepak kat klcc sempena hari merdeka kot x silap aku... x pun new year.. aku pun lupa dah.. lepak2 kat tepi jalan,,, isap rokok,,, masing2 bajet dah besar... selamba je baring kat tengah jalan... sebab yakin kete xkan berani langgar nye... hari merdeka kan,,, jalan bandar banyak la kene tutup... hehhe...

Budak2 kampung aku dulu,,, ade ramai budak2 skinhead.. ade budak punk... ade gak yang budak nazi.... aku ni budak baik je...selamba je... kadang2 kalo diorang borak2 pasal knowledge diorang tu,,, aku bleh memekak nyanyi lagu sekolah kat citu...bengang ar diorang.. hehhe..

Pada 1 masa,, aku keluar dengan kawan aku sorang ni.. dia tu kira aktiv la dalam skinhead... tengah jalan2 kota kL tu,, terserempak la pulak dengan budak ape tah... punk nazi kot.. aku pun lupe daaaa...dah la member aku dress skinhead nye stail.. aku dress rock kapak time tu... seluar bawah besar,,, hehehhe... tapi dengan aku2 kene tarik... aku pun cuak gak r time tu... xmemasal aku lak kene tarik sekali..ish...kene tibai la oooi... member aku dak skinhead tu,, kene tibai,, menangis...aku kene tibai gak..tapi aku melawan.. memang aku kene berdas2 kat seluruh tubuh badan aku,,, tapi,, aku jugak pastikan yang diorang pun kene gak das2 dari aku... sampai lembik aku siot...hehhehe...tapi x ramai la yang ade...8 orang x silap aku.. last2 pakcik niaga makanan lalu,,dia yang selamatkan kitorang.. pakcik tu lagi ganas... serang pakai kuali panas lagi... lintang pukang budak2 tu lari.. aku pun ucap trime kasih kat pakcik tu,,, sempat gak ar makan goreng pisang free kan,, tapi yang aku xtahan tu,, member aku nangis2 lagi.. memang la sakit masa tu,, perit..tapi tahan je lah.. xyah la nak sampai nangis2.. sengal betul.. aku ni memang jenis x pandai memujuk,, aku cakap kat kawan aku tu..."kalo ko nangis lagi,, sumpah mulai saat ni aku panggil ko bapok sundal & cerita ko nangis ni akan aku edarkan kat 1 sekolah.."..senyap dia..hehhe..saje ugut dia sekt... aku ni bukan mat kepoh pun..agak2 kalo dia nangis lagi,, aku bio aje..xde la sampai nak bitau orang.. dan semenjak ari tu,, aku xpenah nampak dia dress skinhead @ ape2 dress dah... sebab next week tu,,, dia pindah sekolah terus...cian... hehhehe...

Ramai orang mengaku yang aku ni agak skema orangnye... muka memang selamba je.. tapi ati baik.. tapi tu orang kate la... aku yang dengar ni,, kene cover gak lubang idung...asik kembang je kan... hehhe.. aku suka usha orang... usha awek lagi la aku suke.. kadang2 member pempuan yang sedar diri tu di pandang tu mula la bangga diri x tentu pasal...ade gak yang malu2 la... malu2 monyet kot... hehhe... dulu2 la cerita masa sekolah..sekarng ada gak usha2...usha cermin...tengok muka aku ni ensem ke x..."errmmm...ensem lagi...." hehhehe...

Aku ni xde la nak kategori orang senang... memang aku ni kira orang susah dulu... aku ingat lagi waktu kecik2 dulu,, sarapan cume air je..makanan x makan pun..arwah bapak aku dulu keje motong getah...tapi getah zaman dulu murah je..bukan cam zaman sekarang..getah mahal..dulu2 tu brape sen sangat la skilo..keje bagai nak rak pun duit xde jugak... aku nye blanje sekolah masa darjah 1 dulu dapat r 30sen.. sampai darjah 6,, aku dapt 50 sen seari... banyak x? tapi aku tetap gembira sekali.. aku x merungut pun duit xde.. aku pun rajin menyimpan kat tabung nuri..ari2 belanje,, aku xmakan kat sekolah..aku simpan semua..tapi skang xde dah..aku tolong keluarga aku..stail aku simple aje... makanan xde,,, xyah makan,,,ikat perut..dah biasa dah... sampai skang pun sama gak..kalo buka tudung saji,,makanan xde,, dah,, tup balik,,, tido,,, biarpun perut ni berbunyi rentak lagu ape tah ,, tapi aku wat bodo je...lantak la sakit camne kuat pun... 

Orang sekrang ni patut bersyukur la... duit ari2 mak bapak bagi kurang2 rm2.. ade yang dapat rm10 lagi...tu pun sibuk kata x cukup.... pastu masing2 ade handphone sendiri.. kecik2 dah pegang hp..dah tu,,, ade yang pakai laptop lak tu..pastu,, seharian chating....pastu cinta monyet..pastu ade yang sampai dara terkorban la sebab kenal dengan orang yang baru dikenali kat internet,, ajak jumpe... pastu kene rogol...nak salah kan sape?salah kan perogol? xyah salah kan pun dah sah dia memang salah...yang anak gadis tu pulak yang dok miang sangat nak kenal2 tu buat ape..masyaallah...zaman teknologi masa kini..semak...!!.  

Pastu ade yang jenis dapat je computer tu,, stat ar layan blue.. tengok ar laman web bogel.. layan sorang2 kat umah.. yang laki,, masing2 goyang telo... yang pempuan tu aku xtau.. xpenah tanye kat pempuan... xpenah buat pun.. xingin nak buat... aku tau,,, memang sedap buatnye...tapi aku xnak buat..sebab aku pegang kuat ayat al-quran yang aku letak kat blog ni.. tu ade kat bawah sekali tu aku letak... aku xnak kene rotan 100 kali,, semata2 nak kepuasan selama 5 min... aku pun xtau aku bertahan brape lama...aku xnak cuba....t la dah kawin,,baru aku buat...tengok aku tahan brape lame...tapi tu private aku lah... insyaallah...pasal hal ni,, aku masih kuat pegangan aku..dari dulu lagi..insyaallah..moga allah menguatkan keimanan aku...

Ni jenis mak bapak manjakan sangat anak dia... guru rotan sikit,,dah ngadu,, pastu repot polis,, kate guru tu dera murid... memang bodoh tahap gaban la murid jenis macam ni... xrespek orang yang ngajo dia.. aku ckup benci dengan orang mcam ni.. sengal... biar je lah cikgu tu nak hukum ape... dah buat salah,,, trime je lah hukuman... memang zaman sekarang ni masing2 senang je... dok umah goyang telo... xguna punye orang... emosi betul la aku ni kan..hehhe...

Dah azan magrib dah... aku nak g mandi la dulu.. pastu solat... pastu nak layan software kat computer ni,, nak design ape2 yang patut... pastu nak tido.. malam ni aku online la jap... tengok ape2 yang menarik... biarpun aku tahu,,, brape orang sangat la yang masuk blog aku ni... seari xsampai 10 orang pun yang masuk blog aku ni...tapi aku xpernah memanggil sesiapa masuk blog aku... aku x pernah masuk web orang,, pastu sibuk minta orang masuk blog aku... kalo xcaye,,tengok aje ape aku komen kat chatbox laman web orang... xde 1 pun istilah yang mengajak diorang usha blog aku.. mana yang aku berkenan nak komen,, aku  komen sebagai seorang sahabat..kadang2 kalo dapat ayat pedas tu,,, minta maaf la ye.. aku ni xpandai nak hipokrit.. tu sikap sebenar aku..."bercakap lah benar walaupun pahit"....ayat ni... aku penah dengar ayat ni dari tok guru nik aziz...dan aku pegang sampai ari ni...esok,, dan insyaallah untuk selamanya...

Kalo ade awek2,,, pakwe2 nak kenal,,,nak bersahabat,,, perangai ni la yang aku tunjuk...aku xkan tunjuk baik.. tengok kat orang lain...bila awek nak kenal je,,, buat2 la alim...kalo aku,,,sori la... aku memang xpandai jaga hati orang...tapi,,, aku sangat pandai mencintai seseorang...bila aku dah jatuh cinta,,, jatuh ati,,limpa,, jantung,, kau akan dapati yang aku ni la yang terbaik dan paling baik pernah kau kenal..tapi,,,,,,,,, ade ke orang yang nak kat aku kalo perangai aku mcam ni? sebab orang zaman skang ni suka yang jenis hipokrit..depan2 boleh ar cakap,, x hipokrit la,, jujur la...kat blakang,,macam setan...aku xkata la aku ni bagus sangat...tapi,, ni la sifat orang zaman sekarng...hipokrit...H.I.P.O.K.R.I.T.!!!

Ok lah.. sekian saja...nak solat...assalamualaikum....

Cerita Pasal Blogger Malaysia

"Blog walking"...... banyak aku menziarahi orang punye blog,, mesti aku prasan kat chatbox dia tulis ayat ni.. aku yang jenis lambat pickup nye akan pk lama2,, kenapa la dia sebut blog walking... pastu aku pun wat la siket reserch yang takde makna apa2,, aku dok pikiaq,, awat la orang dok tulis "blog walking".. aku tengok blog ni atas bawah,, xnampak pun kakinya... kalo ade,, cube explan? hahahhaha... kebuntuan yang disengajakan betul lah aku ni.. tapi memang ini yang aku pk kan tadi... 

Why "blog walking"....... why x "blog searching",,, @ "see blog",, @ "kiss ur blog",, @ what ever u nak say la,,, ni tulis "blog walking",, singkatan jadi "bw" @ "BW".. mula2 aku xpaham pun nate ape "bw" ni,, lame aku ulang alik baca,,, kalo dalam bahasa SMS,, "bw = bawa",, dalam bahasa internet pun aku pk same gak la kot.... tapi la ni den baru la paham,,, huhuhu... lambat tul pale otak den pickup kata2 orang ni..  Sebenarnye mula2 tadi den pk orang tulis "BMW".. tapi cam pelik je kan,,, ish.. belasah aje la labi.....

1 pertanyaan yang aku jawab sendiri,,, kenapa kita mempunyai blog? ish... dulu first time den nak buka blog,, den tanye kat abang den... "blog tu ape guna bang??" "tuk bisnes" katanya... aku pun,, "oooooo" kan aje lah... tapi sekarang ni x de pun bisnes yang aku jalankan... ish... aku dapati ramai sangat orang malaysia ni ade blog tersendiri.. ade yang mempunyai topic tersendiri.. agenda tersendiri... dengan kucing2,,, binatang,, animal,,, semua masuk sekali.. semua diceritakan kat blog... termasuk lah aku menceritakan kisah aku yang benar sebenar2 nya..... tapi,,, untuk apa...... aku x paham sebenarnya... 

Aku buat 1 blog yang banyak isinya menceritakan tentang kisah aku,,,, tapi ade la aku selitkan hal2 lain lagi...tapi persoalannya,,, untuk ape.... why aku buat blog ni.. kenapa aku nak orang datang,, tengok blog ni... kenapa... WHY......!!!!!!

Pocah pale den kalo dok pk bende ni je dari td.. ish... dari mula dulu aku pk nak buat 1 blog yang simple..tapi skang,,,ape dah jadi??? ish..... 

Aku kematian idea dan kata2 dah... typing aku berakhir setakat ini... kalo tulis lebih lagi,,, sok2 dah innalillah dah kang den ni.... nak pecah pale memikirkan,,, "why i create blog",,, "why blog walking",,, "why i want other to jenguk my blog",, "why i..............................." dont say animore....!! blup.......

Aku Jumpe Puteri Bunian [18SG] Kisah Benar Diriku....

Ooooooooo... Siapala diri ini... Aku ini....... Tanpamu.... Supergurl......

Erm.. pemende la aku merepek ni... bosan la.... ari ni aku wat ape je... ish... aku dok umah sambil goyang telo aje keje nye.... hehhehe... biasala... diriku ini sememangnya begini... ok lah.. oleh kerana aku tengah bosan,, so,, aku akan membosankan diri lagi dengan menulis apa saja yang aku pk nak tulis... tu yang aku tulis 18SG.. maybe ade yang ayat gila2 yang aku tulis ke.. aku bukan pandai nak cover2 ni.. tapi segala cerita hanya mengaitakan diri aku saja.... segala benda2 yang bersangkutan cerita,,, maka itu hanyalah kebetulan semata2... insyaallah....

Dalam 24 jam,,, aku tido 8 jam sahaja... aku duduk pula selama 4 jam [mengadap computer],, aku baring tapi x tido selama 2 jam,, aku keluar umah selama 10 min - 20 min pastu aku balik,,, dan masa yang lebih tu,, selalu aku buat amal tanpa gaji... mesen rumput ke,,, dengar mak aku berleter ke,,, kemas bilik yang cam tongkang pecah ni ke,, kadang2 aku wat jugak aktiviti membuang masa seperti mengejar kucing umah ni.. dok momokak jo pagi2,,, toros den lonjan sampai utan belantaro nun... huhuhu... last2 dapek jugak... dapek ponat jooo... hadehhhh....

Ni aku nak cerita sket la pasal puteri bunian ni... sambil cerita ni,, bulu tengkuk den ni meremang je ni.. bulu lain2 tu xtau lah..sebab under baju suar kan,, di himpit dengan pakaian,, so,, xleh nak meremang lah... ni pasal bulu tengkuk je la ni yang meremang.. menandakan yang den ni segan jugak la nak pk pasal bende2 cam gini... hehhe... ok la,, den sambung cite lagi.. merapu meraban aje la kejenye...ish...

Pada tahun 2004,, lepas aku habis spm tu,, aku lupa tarikh nya,, tapi pada bulan 4 @ 5 x silap aku.. masa tu aku kerja idd/std punye.. kerja kat kL,,, nak jadikan cerita,, aku nak balik umah la masa tu.. masa tu aku ni bukan ade moto lagi... so,, aku naik bus aje.. hari tu aku balik lambat sangat.. dalam pukul 11 malam la aku dah sampai kampung.. tapi aku kene menapak dalam 2 batu lagi baru lah aku sampai umah.. umah aku kat pedalaman... x de bus ke, pengangkutan awam ke.. pastu,,, jalan nak masuk lorong umah aku pun kira tanah aje la... kalau sekarang ni semua dah berturap...Kalo masa tu,, nak kata lampu jalan tu,, kat pekan ade la.. kalo kat tempat aku tu mane la ade sangat... kat lorong masuk rumah aku tu,,memang haram xde.. golap je la...kira pakai lampu bulan purnama la.. kalo bulan gelap,, memang jalan pakai rasa2 je lah.. agak2 dah kene rumput tebal tu,, dah kira salah jalan la tu... jadi,, ketengah la balik...hehhe... ok lah.. mukadimah dah setel,, ni aku citekan isi kandungannye pulak ye...lain perenggan plak...

Masa aku dok jalan tu disamping bulan pun tengah menjadi bulan sabit,, ade gak la nampak sket2,, dalam lebih kurang 100 meter lagi nak sampai umah,, aku ternampak samar2 orang bawa basikal tua tu... yang lampu depannye pakai bateri kat tayar tu.. kalo tayar pusing,,idup la lampu tu.. oleh kerana aku dah terbiasa menegur  xkira la siapa pun,, maka aku tegur la.. aku pun cakap la,,, "cik.....".. sappppp!!! dia brek tul2 sebelah aku... aku xnampak pun muka dia.. tapi aku rase maybe awek la kot.. sebab nampak kain panjang gila,,baju pun cam baju kurung.. tapi masa tu aku agak je lah.. sebab xnampak sangat... aku pun senyum je la... tapi kalo aku jelir lidah aku pun dia x perasannye sebab mana la nampak sangat... malam buta tu... pastu,, pas dia brek tu,, pelan2 dia pandang aku.. aku pun pandang la sambil tersengih... dia tanye aku,, "ni siapa ni?",,,, tang dia tanye tu,,,, peh.... seronok aku dengar suara dia beb... halus je.. serak2 basah sket... heheh... tapi aku jawab lain... aku jawab,,, "sy duk kat umah tu je,,," sambil aku tuding jari kat umah aku.. pastu dia tanye lagi,, "oo.. adik ni nama nua ye..".. aku pun gelak je la... aku pk dia kenal aku... tapi aku nak gak tau dia sape... aku pun cakap la... "ooo.. akak kenal saya ek.. akak ni sape ye? malam2 buta gini mana la nampak mukanya..suara akak pun sy x cam..".. pastu dia cakap ,, akak ni seorang puteri........

Bila aku dengar dia cakap gitu,,, berdekah2 la aku gelak.... aku cakap la,, "akak ni wat lawak la kak....mana ade puteri duk kat kampung ni.. kalo ade pun,, tu puteri nuridiayana tu,, tapi tu namanya je puteri,, tapi dia bukan puteri.. hehhe.. pandai aje la akak ni..",, aku pun wat la lawak bodo sket.. dia pun ikut gelak jugak la.. dia cakap balik,, "akak memang seorang puteri,, akak ni puteri bunian..........",, aku pun senyap balik,, pastu aku gelak balik,, dia tanye,,"kenapa gelak lagi?",, aku cakap la,,, "kalo akak ni puteri bunian,, xkan la pakai beskal tua je.. pe barang....hahhahahahhah.....!!"... dia pun gelak la jugak.. tapi gelak dia lagi halus,, sronok je tinge aku dengar... cam bes sangat tau.. rase mendayu2 je.. susah nak terjemahkan gelak dia tu.. pastu aku cakap lagi..."kalo akak xnak bitau akak sapa,, cakap la akak duk mana.. akak kenal saya,,, sy xkenal akak.. ni yang nak rase pelik ni... dah la muka akak x nampak........" dia cakap kat aku,,,,,, "nak tengok muka akak ye,, ok,, akak bagi tunjuk ni..." 

Tang tu jugak aku tengok muka dia penuh,, semua nampak,, yang peliknya suasana alam tu semua gelap,, cuma dia je nampak terang benderang... aku memang terpaku trus la.... memang lawa siuuuuuuttt...... putih melepak.... gila sedap mata aku memandang la ooooiii..... gila la... tapi aku time tu aku x pk pulak nape dia boleh terang benderang camtu... aku cakap lagi,,, "wah,,, lawa gak akak ni ek..hahha...sy suke tengok tudung akak.. walaupun xde angin,, tapi tudung akak cam kene tiup angin je... "... pastu dia senyum.... beberapa saat pastu,,, aku terkejut,,, aku xnampak beskal dia... aku pun cakap la,, "kak,, beskal akak tadi mane?" dia ckap,,, "akak dah pulangkan....".. " sejak bile plak akak pulangkan? sy kat cini dari tadi,, akak pun duk borak je ngan saya,,, celah mane akak leh pulangkan......" aku yang x paham,, terus tanye bertalu2.... dia pun cakap la kat aku... "akak ni puteri bunian dik... kat keliling adik ni sebenarnya ramai orang.. tapi adik x nampak mereka.. dan akak pun x sangka adik boleh nampak akak.. mungkin ia kehendak tuhan yang ingin kita bersua muka..."

Aku yang masih x paham,,, aku pandang keliling sambil mengerutkan dahi... tapi aku xcakap ape2 pun... pastu dia sambung... "cuba adik pk,,, kenapa suasana gelap ni,, x ada lampu @ apa yang boleh menerangi,,, tapi adik boleh tengok akak seumpama keadaan sekarang sudah siang.... cuba fikir....."..... yang aku pulak,, kalo bab2 fikir2 ni memang lembab nak jalan... slow je otak aku... lame gak aku pk tu... betul gak kate2 dia.... tapi lambat sangat aku pk kesimpulannya...........

X lama lepastu,,, aku senyum kat dia... dia tanye lagi,,, "adik masih x percaya ke yang akak ni puteri bunian?".. aku masih lagi senyum........... aku pun pusingkan badan,,,  dia panggil aku,,,"adik........ nak balik ke....." aku senyap je... tapi aku tetap senyum.... dia pun tanye lagi sekali..."jadi,, adik percaya @ x yang akak ni puteri bunian??"................ aku tarik nafas aku panjang2.... pendek je jawapan aku,,,,, aku cakap,,,,,,"Cayer....................."..Zaaaaappppp..... kaki aku melangkak gila babi punye lari....  aku x sedar bila aku dah masuk bilik... dengan kasut2 aku bawa masuk umah... aku duduk diam je dalam bilik.. mak aku panggil gak time tu... tanye gak pehal aku cam orang gila.. masuk x bagi salam.. dengan kasut2 bawa masuk skali harung... aku senyap je lagi... tapi,,, muka aku tetap senyum je tu...aku macam xboleh berkata2.. nak cakap ape pun xboleh...jadi,,,, aku angkat tangan aku,, aku tampo muka aku sekuat ati.... baru la aku dengar suara aku sendiri...."adoi...." huhuhu... x lama pastu,,, aku turun,, aku cite kat mak aku.. mak aku pun cakap,, "ala..dia nak kenal2 tu.......selalu dia tengok je boleh... pe salahnye skali2 kene tegur.." pastu mak aku senyum je... huhuhu.... pastu mak aku suruh aku minum air zam2,, baca selawat,,,, dan minum... pastu aku ok dah.... xde hal dah...

Dipendekkan lagi cerita... esok aku tetap pergi keje,,, balik keje pun selalu gak malam2... di tempat yang sama,,,,, tiap malam aku prasan cam ade orang... tapi aku wat bodo aje... dalam ati aku baca ayat qursi.... ade jugak masa tu aku nampak de orang naik basikal lagi... tapi dia x berenti... aku pun wat la cam biasa je... nak tegur aku xbrani....nanti telo aku melarikan diri meninggalkan aku nanti,,, huhuhu.... kang sat2 tu dia tunjuk lagi,,,, mau sejarah berulang tu.... huhuhu...

Sehingga sekarang.... kadang2 kalo aku bawa moto slow je,,, aku perasan gak ade orang lalu depan... tapi sekarng ni lampu dah berceratuk banyak.. apa nak takut... sekarng ni kalo aku kenal,, aku tegur,,,, kalo xkenal,,, aku usha macam nak makan dia,, kalo dia brani usha aku balik,,, aku berenti,,,, tapi bernti 10 meter kat depan dia la.... hehhehe... mane tau dia ade parang ke... boleh aku cabut dulu.. huhuhu...

Dan last sekali,, aku terase bulu roma aku naik lagi ni.. siang2 buta aku menaip ni,,, computer aku menghadap ke tingkap,,, kira jadi cermin lah,,, kira aku pandang skin computerni,, nampak gak la tingkap aku kat belakang ni... tadi waktu aku sibuk cite tadi tu,, aku perasan ade orang kat luar tingkap ni... tapi aku wat x tau je.. aku perasan.. dia pandang aku tadi,,, tapi disebabkan aku nak cerita sampai abis,,, aku beranikan diri aje menaip.. lagipun ni kan waktu siang.... sedang kan malam2 pun aku boleh tahan takut,, ni kan pulak siang2... disamping rokok gudang garam kat tangan ni,, aku menaip menceritakan pengalaman aku... Dan untuk pengetahuan,,,, rumah aku ni 2 tingkat,,, aku kat tingkat dua la kiranya..jadi,,, kalo ade orang kat luar tu berdiri kat luar tingkap,, mustahil kaki dia pijak tanah... ish.... aku xnak pk dah... bulu tengkuk aku meremang je ni.... errmmmm..... aku nak rase sesuatu dulu,,,, errmmmm,,,,,,,, ok..telo aku ade lagi... maknenye keberanian aku masih terserlah lagi lah... hehheh... 18SG tol la aku ni...ish... sekian... wallahua'lam....

Aku Bawa Diri Jap..

erm...nak bawa diri ar beberapa ari ni.. x pasal2 den kene marah free2 je kat web halaqah.net... moga ceria selalu dengan islam... hm...............

Anak Yang Baik Sesangat

Dua orang wanita yang sudah lama tidak berhubung akhirnya bertemu di sebuah pasar.. Mereka masing-masing bercerita tentang keluarganya.... 

Wanita 1: "Aku ada seorang anak lelaki yang kelakuannya sangat sempurna" 

Wanita 2: "Apakah dia merokok?" 

Wanita 1: "Oh, tidak!...tidak sama sekali!" 

Wanita 2: "Dia kekadang minum bir?" 

Wanita 1: "Oh, tidak! Dia anak yang baik-baik" 

Wanita 2: "Dia kuat bersosial... dan selalu pulang larut malam ke rumah?" 

Wanita 1: "Tidak pernah sama sekali! Namanya juga anak terbaik dalam keluarga" 

Wanita 2: "Wah, nampaknya dia betul-betul anak lelaki yang sempurna, berapa usianya?" 

Wanita 1: "Minggu depan akan genap usianya enam bulan!"

Bau Guna Sudu

Seorang lelaki buta memasuki sebuah restoran. Amin, pemilik restoran itu 
juga berperanan sebagai pelayan mendatanginya dan menghulurkan menu. 

"Saya orang buta dan saya tak boleh membaca menu.Tolong bawakan sudu kotor 
yang telah dipakai oleh pengunjung sebelumnya dan saya akan menciumnya. Dari 
situ nanti saya tahu masakan apa yang enak untuk dipesan," kata lelaki buta 
tersebut. 

Amin mengumpulkan beberapa sudu bekas dipakai yang ada dan memberikannya 
kepada lelaki tersebut. Ia mencium sudu itu dan akhirnya berkata, "Saya 
pesan ikan pais dan sayur masak asam bang"............ 

Dengan agak terperanjat Amin mencatat pesanan lelaki buta itu. Menu itu 
memang menjadi kegemaran para pengunjung restoran tersebut. Beberapa hari 
kemudian lelaki buta tersebut datang lagi. Sekali lagi dia minta sudu bekas 
dipakai untuk dicium, tetapi bukan yang habis dipakai utk makan ikan pais 
dan sayur masak asam. Hanya ada satu sudu yang habis dipakai untuk makan 
menu lainnya. 

Amin memberikannya 
kepada lelaki buta tersebut yang kemudian memcium sudu itu dan berkata, 
"Bau sudu yang ini sedap juga, seperti 
habis diguna untuk makan ayam 
bakar dengan sayur ulam dan sambal 
belacan." Amin mengiyakan dan si 
lelaki buta memesan makanan tersebut. 

Lelaki buta itu untuk ketiga kalinya datang semula beberapa hari kemudian. 
Dia datang lebih awal ketika belum 
ada satupun pengunjung yang datang sehingga tidak ada sudu bekas diguna yang 
boleh diberikan untuk dihidu. Entah dari mana datangnya, tiba-tiba sifat 
nakal bodoh Amin muncul. Dia menghampiri isterinya yang berperanan 
sebagai tukang masak di dapur. Diberikannya satu sudu dan berkata, "Yati, 
kamu usapkan sudu ini di 
ketiak kamu" 

"Apa-apa lah abang ni ?" tanya Yati tak faham. 

"Sudahlah ikut je lahhhh, untuk kemajuan restoran kita," kata Amin setengah 
memaksa. Yati menurut, mengusapkan sudu tersebut di "ketiak! nya" dan 
menyerahkan kembali kepada Amin. 

Dibawanya sudu tersebut ke lelaki buta yang duduk menunggu. Lelaki buta 
itupun menghidu sudu itu, dengan 
mengernyitkan keningnya, lelaki buta 
tersebut berkata, "Aku tidak menyangka makwe lamaku Yati bekerja di 
sini....... boleh saya jumpa dia" 

Amin: ????????????????.(bengang) 
Sesungguhnya Cinta itu Butaaaaaa.....................

Soalan Sejarah

"Hei, kamu yang berdiri di belakang," tegur pensyarah 

"Cuba sebutkan individu yang terlibat dalam Perjanjian Pangkor!" 

"Maaf, saya tidak tahu.. encik" 

"Apa? tidak tahu? Baiklah, kalau begitu sebutkan saja tahun berapa perjanjian itu ditandatangani?" 

"Maaf, saya tidak tahu juga, encik.." 

"Tidak tahu sama sekali? Maklumat itu kan sudah saya berikan untuk dibaca minggu lalu. Jadi untuk apa kamu datang ke sini kalau tidak tahu?" 

"Mahu memeriksa kabel lampu ini encik... Saya petugas TNB"

Penjual Roti

Seorang penjual roti di langgar sebuah bas. Akibatnya, dia tercampak dari motor rotinya dan masuk ke dalam longkang.. 

Sementara itu rotinya bertaburan di atas jalan.. Sambil menyapu darah yang mengalir dari kepalanya.. dia terus merintih kesakitan. 

Tak lama kemudian datanglah pihak polis menghampirinya dan bertanya.. 

"Ada apa encik..? Ada apa ?" 

Dengan suara yang perlahan dan dengan merintih kesakitan.. penjual roti itu berkata, 

"Adaaaaaa rotii kejuuuuuuu ... Adaaaaaa rotii coklaaaattt ..."

Saksi Bunuh

Dalam satu perbicaraan kes bunuh,seorang doktor mengesahkan kematian mangsa dipanggil sebagai saksi. 
Peguam: "Sebelum awak menandatangani surat kematian, adakah awak memeriksa denyutan nadi mangsa?" 
Saksi: "Tidak." 
Peguam: "Denyutan jantungnya, awak periksa?" 
Saksi: "Tidak." 
Peguam: "Pernafasannya?" 
Saksi: "Tidak." 
Peguam: "Jadi, ketika menandatangani surat kematian itu, awak tidak pasti lagi lelaki berkenaan masih bernafas atau tidak?" 
Saksi: "Saya tandatangani surat itu selepas melihat otak mangsa di atas meja lain di bilik saya, adakah itu belum cukup untuk pastikan mangsa sudah mati!"

Lurus Bendul Betul Bedul

Pak Mat seorang duda kematian isteri, ada anak nama Bedol yg lurus
bendul.Tahap maksima kebendulannya. Pak Mat susah hati mengenangkan jika
dia mati esok siapa nak tengok-tengokkan si Bedol ni. Keputusan diambil
untuk mengahwinkan si Bedol ni dengan seorang andalusia bernama Minah.
Pak Mat:’Bedol!bapak nak kawinkan kau dengan Minah! Setuju tak?’
Bedol:’Ikut suka bapak lah!.Saya ngikut saja’,kata Bedol selamba
walaupun dia tak tahu apa itu kawin.
Dipendekkan cerita maka berkahwin lah Bedol dengan Minah.

Pak Mat pening memikirkan macammana nak ajar Bedol apa-apa yg perlu
dibuat bila tidur dengan Minah sebab si Bedol ni lurus bendul.
Pada malam pertama sebelum masuk bilik Pak Mat bisik kat Bedol…
Pak Mat:’Bedol! Sebelum tidur kau bukak baju Minah!.
Bedol:’Baik pak!’
Besok pagi masa bersarapan Pak Mat tengok muka Minah masam je lalu
sambil berbisik dia bertanya Bedol…
Pak Mat:’kau dah buat macammana yg bapak ajar?’
Bedol:’dah pak! Saya bukak baju dia’
Pak Mat:’Lepas tu kau buat apa?’
Bedol:’Saya tidur’
Pak Mat garu kepala…
Pak Mat:’malam ni lepas kau bukak baju Minah,kau selak kain kau ya!’
Bedol:’Baik pak’
Malam berlalu…beso k masa sarapan pak Mat tengok Minah masam mencuka..
Pak Mat:’Kau buat apa yg bapak ajar malam tadi Dol?’
Bedol:’Dah pak’
Pak Mat:’Kau buat macam mana?’
Bedol:’Lepas bukak baju Minah saya selak kain saya!
Pak Mat:’Lepas tu?’
Bedol:’Lepas tu saya tidur’
Pak Mat merungut-rungut krn kebendulan melampau si Bedol…
Pak Mat:’Bedol!Malam ni lepas kau bukak baju Minah dan selak kain
engkau, kau masukkan anu engkau dalam anu Minah tau!!
Bedol:’Baik pak!’
Besok paginya Minah tak keluar sarapan sebagaimana biasa.Pak Mat
tersenyum memikirkan tentang keberkesanan ajarannya kat Bedol.Tiba-tiba
dia nampak Minah dengan wajah yg lagi masam dr semalam.Dahla macam tu
berjalan pun dihentaknya kaki kuat-kuat.
Pak Mat pandang Bedol…
Pak Mat:’kau dah buat macam bapak ajar malam tadi Dol?’
Bedol:’Dah pak!
Pak Mat:’kau buat macam mana?
Bedol:’Saya bukak baju Minah,saya selak kain saya dan masukkan anu saya
ke dalam anu Minah’
Pak Mat:’Bagus! Lepas tu?’
Bedol: ‘Lepas tu saya tidur’
Pak Mat betul-betul bengang dgn si Bedol..Takkan yg tu pun dia nak ajar
jugak…baik dia je yg kawin dgn Minah…seharian dia mundar-mandir
mencari idea…last- last idea pun datang dan dia pun bisikkan kat
Bedol…..
Pak Mat:’Bedol!Bapak nak tolong engkau ni tapi bapak tak buleh le
sebilik dengan engkau,bapak kat luar pintu je.Macam ni.lepas kau bukak
baju Minah,lepas kau selak kain engkau dan lepas kau masukkan anu engkau
dalam anu Minah kau tunggu bapak bunyikan botol,bunyi pertama kau sorong
anu kau dan bunyi kedua kau tarik anu engkau..begitu lah seterusnya,
faham? ‘
Bedol:’faham pak!janji bapak tolong Bedol ye!!’
Malam menjelang, Bedol dah ready menunggu bunyi botol,Pak Mat kat luar
pintu, setelah pasti Bedol dah bersedia dia pun”TOING” ketukan
pertama,Bedol pun sorong,”TOING” ketukan kedua Bedol pun tarik…
begitu la kerja Pak Mat….dia terdengar rengekan dari Bedol dan
Minah.dia berasa seronok kerana berjaya membuatkan Bedol bertindak sbg
seorang suami sejati…Last- last dia terdengar Bedol menjerit…
apa yang dijeritkan tu!!KUENG KUENG KUENG
Bedol:’Bapak! !Boleh lajukan ketuk botol tu tak?Apasal lembab sangat?
Pak Mat: #$%^*&)(*_)+++

Sosej

Ada kisah seorang anak yang diberi peluang untuk belajar di Amerika untuk dapatkan degree, tapi selepas 15 tahun, tak pernah lulus, akhirnya bapak dia dah tak sanggup lagi tanggung beban wang untuk anaknya itu, terpaksalah dia bawak balik ke Malaysia.

Sepanjang perjalanan dari airport ke rumah, bapaknya diam aje (marah la tu).

Si anak dah rasa tak best, so dia pun cari la idea untuk berbual & tunjuk pada bapak dia yang dia kat Amerika ada gain something la dgn pekembangan teknologi. So dia cakap dgn bapak dia:

Anak: Bapak tau tak, kat Amerika sekarang teknologi dah maju giler. Sekarang nak buat sosej tak payah nak sembelih lembu, buang kulit, masuk je lembu dalam machine, dah jadi sosej….

Bapak: Itu teknologi dah lapuk. Kat Malaysia lagi advance. Aku 32 tahun dulu, masukkan sosej aje dah keluar lembu sekor… menyusahkan plak tu…

3 Lelaki & JIN

ada 3 orang sahabat, mereka pergi berjumpa dengan dewa untuk meminta agar dewa tersebut menunaikan hajat masing2 untuk memuaskan nafsu mereka yang berlainan. setelah berjumpa, JIN telah mengenakan syarat iaitu mereka boleh meminta apa saja asalkan mereka sanggup untuk berada di dalam gua selama 10 tahun. maka mereka pun bersetuju dan mereka pun menjelaskan permintaan mereka kepada JIN tersebut. 

sahabat 1 merupakan kaki botol lalu beliau telah meminta arak yang banyak. sahabat 2 merupakan kaki perempuan maka beliau pun meminta perempuan yang cantik-cantik. sahabat ketiga pula merupakan perokok yang hardcore lalu meminta bekalan rokok yang banyak. selepas itu dewa pun bersetuju untuk menunaikan permintaan mereka.

lalu masuklah ketiga sahabat itu kedalam gua masing2 untuk menikmati permintaan yang telah mereka minta tadi…

setelah 10 tahun berlalu maka tibalah masa mereka bertiga untuk keluar..
sahabat 1 keluar dengan keadaan yang sangat mabuk dan perut boroi giler kerana terlalu banyak minum arak. beliau pun berkata kepada JIN “Terika kasih la JIN!”.

sahabat 2 keluar dengan keadaan lembik dan tidak bermaya kerana hari2 melayan perempuan2 yang cantik2. beliau pun berkata “Terima kasih la JIN”.

sahabat 3 juga keluar tetapi dengan keadaan marah dan berkata 

“cam gampang la ko JIN!!! 

BAGI ROKOK X BAGI LIGHTER!!!

Bil Tepon

Bil telefon sebuah keluarga naik melambung. Suami telah memanggil semua ahli keluarga untuk berbincang;

Suami : Ini dah melampau. Gunakan telefon sesuka hati. Ayah tak gunakan telefon rumah, ayah gunakan telefon tempat ayah bekerja.

Isteri : Saya pun sama juga, gunakan telefon tempat saya bekerja.

Anak : Oh sori..saya gunakan SMS sahaja. Untuk panggilan saya gunakan telefon tempat saya bekerja juga.

Maid @ Bibik : Jadi apa masalahnya? Semua orang gunakan telefon tempat bekerja. Sama juga dengan saya!!!….

Ayang Vs Abang Vs Ayang

Ayang nak mintak kebenaran abang untuk bawa anak-anak balik ke kampung. abang tak perlu hantar ayang sebab ayang mampu untuk bawa anak-anak ke kampung musim cuti sekolah ni dengan bas.. abang jagalah diri abang dan kereta abang baik-baik… cuma ada perkara yang ingin ayang luahkan disini… kereta baru abang tu mahal.. harga mencecah 100k barangkali.. sebab tu abang sayangkan kereta abang lebih dari ayang.. sampaikan abang dah terlena dalam kereta abang tu sejak abang beli 3 bulan yang lalu dah masuk 3 malam… abang sayangkan kereta abang lebih dari ayang, nak tau ngape?

Harga kereta abang tu lebih mahal dari wang hantaran yang ayah ayang letakan masa kita kahwin dulu.. cuba hantaran ayang lebih mahal dari harga kereta abang?

Tiap-tiap pagi abang mesti gosok kereta abang, nak nampak berkilat..tapi ayang nak dapat kiss g.morning pun susah

Sejak beli kereta tu, sebulan sekali macam-macam aksesori abang beli kat kereta, ayang nak dapat hadiah besday setahun sekali pun susah..

Kereta sebulan sekali abang servis, abang kata kena jaga maintainance…ayang nak dapat pi salon setahun sekali pun susah..

Kereta abang make up lawa-lawa.. tapi kalau ayang make up lawa-lawa abang kata ayang tak sedar diri kereta abang bagi makan minyak mahal-mahal cecah 100 setin pun ada, ayang nak makan pizza sekeping jer masa mengidam anak kedua kita abang kata ayang mengada-ngada.

Kereta abang kalau anak-anak sentuh sikit bodynya abang marah anak macam nak makan, ayang jatuh longkang besar boleh abang gelak

Paling menyedihkan.. ayang tanya ngape tidur dalam kereta? abang jawab takut orang curi kereta abang.. kalau ayang kena curi??

Ayang nak balik kampung dulu.. anak-anak nak jumpa atuk dengan nenek depa.. tak nak naik kereta abang takut calar.. ayang calar takpe.. jaga diri elok-elok, sarapan ayang dah sediakan. ayang pi tak lama sekolah bukak ayang balik lah dengan anak-anak.. pesanan ayang..

ABANG SURUHLAH KERETA ABANG TU MASAKKAN MAKAN KESUKAAN ABANG
ABANG SURUHLAH KERETA ABANG TU BASUHKAN PAKAIAN ABANG
ABANG SURUHLAH KERETA ABANG TU GOSOKAN KEMEJA ABANG
ABANG SURUHLAH KERETA ABANG TU SIAPKAN AIR MANDI ABANG
ABANG SURUHLAH KERETA ABANG TU KEMASKAN RUMAH ABANG
ABANG SURUHLAH KERETA ABANG TU URUT-URUT BADAN ABANG
ABANG SURUHLAH KERETA ABANG TU TEMANKAN ABANG TIDUR

Love,

ayang

………………………………………….. ……………

Dear Ayang,

Bukanlah abang sayang keta tu lebih dr ayang.. tapi ayang kene faham keta tu keta bos abang. Nanti kalau ilang sapa nak ganti.. ayang abang suruh keja ayang xnak, ayang kata nak dok umah jaga anak,nak siap kan sarapan nak kemas umah tapi ayang tiap2 hari bgn tido kul 12.. macam mana nak wat keja umah..

Cuba lah ayang pk mana x abang tido dalam keta.. abang balik keja lambat skit ayang dah kunci pintu..bukan nye abang gi foya2 kan abang gi keja…lagi satu pasal piza yang ayang ngidam tu.. ayang nak piza yg di oder dr jepun.. mana lah abang ada duit nak oder.. abang nak bg apam balik yg jual kat depan ofis abang ni ayang xnak, ayang nak jugak piza dr jepun.. nasib baik abang x belikan kalau x anak kedua kita tu mesti muka cam doremon..ish xnak laa abang..

Pasal hadiah kan abang dah belikan tapi abang sembunyi kan kat dapur.. ayang yang tersalah buang ingatkan sampah… tulah abang suruh kemas umah tu ayang kata umah kita dah bersih tapi hadiah dgn sampah pun dah jadi serupa jek..hadiah tu mahal tau abang beli untuk ayang..

Sebenarnye abang sayang ayang lebih dr keta tu wlau pun hantaran masa kita kawin cuma rm8k..ayang x tau bpe kali abang turun naik bank nak wat loan rm8k..tapi demi ayang abang wat jugak..

Sbb masa tu ayang kalau mekup mmg sebijik maya karin.. tapi sejak ayang wat rebonding 3 tahun lepas stp kali ayang mekup abang terbayang lak muka pontianak dlm citer PHSM.. bukan ayang x cantik tapi kening ayang tu gi cukur wat per.. wlau pun abang selalu cukur janggut abang tapi ayang xyah laa nak cukur kening ayang tu…pasal morning kis tu, ayang bgn pun dah tghri nak morning kis cam mana.. dah laa ayang.. abang malas nak citer..

Tapi abang nak bg tau jgk kat sini ayang tetap no 1 dlm hati abang..nanti kalau naik bas tu bebaik.. ayang nak balik kpg abang izinkan Cuma jgn lupa kim salam kat mak ayah kat sana .. kalau ada gulai tempoyak ke nnti jgn lupa bwk balik skit..

Kalau ada lembu terlepas ke ayang xyah laa susah2 gi kejar lembu tu… biar jek.. nnti abang balik kpg abang kejar kan ..bukan apa takut lembu tu tanduk ayang nnti bukan stakat calar jek silap2 leh masuk hospital. abang kene tanduk xpe..

Jaga anak2 baik2 jgn bagi diorang main kat sungai musim2 banjir ni.. nak dpt anak bukan senang takut nnti ayang ngidam lagi piza jepun lak lagi haru.. baik jaga jek yg dah ada tu..ayang pun jaga diri baik2.. jgn sampai jatuh longkang lagi.. hehe.. abang mmg xnak ketawa masa tu tapi nak wat cam mana ayang jatuh kepala dulu yang masuk longkang..dah laa rambut ayang masa tu baru lepas rebonding.. mmg abang ketawa…hahahhahahahahha

Pas Kawin Nye Celita

Seorang lelaki bernama Amat yang baru saja menjalani malam pertama
bersama isteri barunya, menceritakan tentang kemusykilannya kepada seorang
sahabatnya, Mohd. Jamil.

“Wah, gila juga! Ternyata memang benar,” ujar Amat. “Kebiasaan yang
sering kita lakukan ketika masih bujang, boleh berulang pada malam pengantin.”

“Maksud kau? Sebenarnya apa yang berlaku semalam?” si Mohd. Jamil ingin
tahu.

“Begini. Kau kan tau kalau sewaktu bujang aku suka melanggan
perempuan?.”

“Ha’ah. Tapi bukan ke kau kata dah insaf dah, nak taubat selepas
berkahwin?”
“Memang la. Tapi aku tersilap buat something semalam.”

“Ye ke? Apa yang kau dah buat?”

“Kau tau, masa malam pengantin semalam, setelah selesai melakukan
hubungan, dalam keadaan mamai, tanpa sengaja aku memberikan wang RM100 pada isteri aku.”

“Wah, gila kau??!” Mohd. Jamil terperanjat.

“Bukan aku sengaja! Dah benda nak terjadi, nak buat macamana..” jawab

Amat dengan muka mencuka.

“Habis, bagaimana? Isteri kau marah ke?”

“Itulah masalahnya,” Amat menjawab. “Dalam keadaan separuh sedar dia

menjawab, ‘Terima Kasih Bang, datang lagi ya’…!”

Isi Borang [18+]

Al kisah tersebutlah kisah,

arakian berjalanlah kedua-dua pasangan yang telah lanjut usia, menuju ke kaunter imigresen, niat di hati nak pegi umrah…

Tiba di sana dimintaklah borang untuk diisi,

Isteri: abang faham ker borang tu mcm maner nak isi
Suami: ala abang ni kalau setakat form orang putih ni kacang jer

Name: Ali Bin Deraman
Age: 63
Sex: _______________

bila dah masuk bab sex ni yang payah

si suami pon bertanya isteri

suami: sex tu aper yer Yang…?
isteri: ish tanya kiter lak…. tadi kata kacang
suami: setahu abang sex ni yang itu-itu tuuuuu… (sambil mencocok telapak tangan isterinya)
isteri: iyer ker bang……… benda macam ni pon depa nak tau gak ker
suami: agak-agak abang itulah kot
isteri: abis dia nak kita tulis apa kalau pasal benda tu bang..
suami: dia nak confirm kita sihat ker tak kot……
isteri: a’ah!!! abis tu abang nak tulis apelah
suami: kita tulis ajelah apa2 yg boleh yakinkan depa yg kita ni masih sihat dan kuat
isteri: dia nak tahu berapa kerap kot………(tersenyum tersipu-sipu)
suami: a’ah! bijak juga isteri abang ni…
isteri: abang nak tulis camner bang
suami: everyday kot…
isteri: everyday tu apa bang
suami: tiap-tiap hari ler
isteri: mak aiiii!!!……… dah buang tebiat ker org tua ni, masa mula2 kahwin dulu boleh ler… abang tak malu ker tulis macam tu dah tua-tua begini
suami: iyer tak iyer jugak kan, abis tu nak tulis ape
isteri: abang tulis jer lah jarang-jarang, kan dia nak tahu kita sihat ker tak jer…. jarang-jarang tu dah kira ok aper kalau banding ngan umur kita yg dah tua ni…
suami: baiklah………abang isi jarang-jarang ajelah

Name: Ali Bin Deraman
Age: 63
Sex: Seldom

bla…bla…bla…

Di kaunter

Peg.Imigresen: Semua dah lengkap pakcik cuma satu jer yg tak jelas sangat

Ali: Apa dia nak
Peg. imigresen: pasal SEX ni kenapa pakcik tulis SELDOM
Ali: syyyyyyyyyyyhhhhhhh!!!!!!!!!! (pelan-pelan nak…)
Peg.Imigresen: (kenapa pakcik?)
Ali: malu nak…..

————————————————————-
Passport pon siap selepas seminggu

Suami: oh! lain kali kalau ada form tanya pasal sex kena bubuh M rupanya, macam dia tahu jer aku ni saiz M jer…….
Isteri: yang saya ni lak apsal dia bubuh F
suami: eh!eh! tengok Yang… iye tak iye gak, agaknya sebab awak selalu fail kot
Isteri: fail apernya bang?
Suami: awak kan mandul…………..

Tiga Kali Je

Pada satu malam, ada pasangan yg agak berumur sedang makan malam dengan romantiknya bagi menyambut ulangtahun perkahwinan mereka yg ke 50 tahun. 

Suaminya, seorang Tan Sri dan bekas ahli politik mula bercerita tentang nostalgia mereka suami isteri, sekian lama hidup bersama, suka duka, susah dan senang. Si suami memang menyanjung isterinnya, bernama Maria. 

"Maria, selama kita kahwin ni, suka duka kita lalui, susah senang kita tempuh, abang amat menyanyang Maria, tapi ada satu perkara yg asyik bermain-main di benak abang ni dan abang selalu bertanya-tanya. Berterus-teranglah dgn abang pada malam ni, pernah tak Maria curang dgn abang selama ni?" 

Maria agak terkedu sekejap dan merenung panjang muka suaminya itu, lalu berkata dengan penuh kekesalan, "Ya abang, Maria mengaku pernah curang dgn abang, tapi hanya 3 kali sahaja selama ni" 

"3 kali?" Tan Sri tu agak terkejut, tapi tak la marah, dah tua dah dan memang berniat utk memaafkan isterinya,"Bagaimana boleh terjadi 3 kali tu Maria?" 

Perlahan jer la isteri dia mula membuka lebaran cerita lama, "Abang ingatkan masa kita mula-mula kawin, terus beli rumah dan selang beberapa tahun, kita susah sangat masa tu hingga rumah kita hampir nak dirampas oleh bank" 

"Ya, abang ingat peristiwa tu" jawab si suami. Si isteri menyambung cerita, "Abang pasti ingat yg pada satu petang tu Maria pergi jumpa pegawai bank tu dan esoknya, bank tu tak jadi rampas rumah kita, malah bagi tambahan pinjaman utk abang mulakan perniagaan.." 

"Emmmm.. sukar buat abang menerima kenyataan ini, tapi abang maafkan maria kerana apa yg maria buat tu untuk masa depan kita jugak", kata si suami, " Kali ke 2 pulak?" 

"Abang ingat tak, abang hampir menemui maut sebab ketumbuhan dalam otak pembedahan?" si isteri menyambung cerita "Ya, abang ingat" jawab si suami. "Kalau macam tu, abang pasti ingat yg Maria ada pergi jumpa doctor pakar tu dan esoknya, dia setuju buat pembedahan utk abang tanpa bayaran apa-apa pun.." 

"Oh maria, walau perit hati ini mendengarkan, tapi abang tetap maafkan maria sebab apa yg maria buat tu untuk masa depan kita jugak dan kerana sayangkan abang jugak.. yang kali ke 3 macam mana pulak? ", kata si Tan Sri. Si isteri menundukkan mukanya dan menjawab penuh lemah, "Abang, ingat tak masa abang bertanding merebut kerusi bahagian dan abang perlukan 248 undi lagi...." 

Tan Sri pengsan kat situ jugak...