Cerita Pasal Blogger Malaysia

Posted By: Hairilnua - 10:38:00 PM
"Blog walking"...... banyak aku menziarahi orang punye blog,, mesti aku prasan kat chatbox dia tulis ayat ni.. aku yang jenis lambat pickup nye akan pk lama2,, kenapa la dia sebut blog walking... pastu aku pun wat la siket reserch yang takde makna apa2,, aku dok pikiaq,, awat la orang dok tulis "blog walking".. aku tengok blog ni atas bawah,, xnampak pun kakinya... kalo ade,, cube explan? hahahhaha... kebuntuan yang disengajakan betul lah aku ni.. tapi memang ini yang aku pk kan tadi... 

Why "blog walking"....... why x "blog searching",,, @ "see blog",, @ "kiss ur blog",, @ what ever u nak say la,,, ni tulis "blog walking",, singkatan jadi "bw" @ "BW".. mula2 aku xpaham pun nate ape "bw" ni,, lame aku ulang alik baca,,, kalo dalam bahasa SMS,, "bw = bawa",, dalam bahasa internet pun aku pk same gak la kot.... tapi la ni den baru la paham,,, huhuhu... lambat tul pale otak den pickup kata2 orang ni..  Sebenarnye mula2 tadi den pk orang tulis "BMW".. tapi cam pelik je kan,,, ish.. belasah aje la labi.....

1 pertanyaan yang aku jawab sendiri,,, kenapa kita mempunyai blog? ish... dulu first time den nak buka blog,, den tanye kat abang den... "blog tu ape guna bang??" "tuk bisnes" katanya... aku pun,, "oooooo" kan aje lah... tapi sekarang ni x de pun bisnes yang aku jalankan... ish... aku dapati ramai sangat orang malaysia ni ade blog tersendiri.. ade yang mempunyai topic tersendiri.. agenda tersendiri... dengan kucing2,,, binatang,, animal,,, semua masuk sekali.. semua diceritakan kat blog... termasuk lah aku menceritakan kisah aku yang benar sebenar2 nya..... tapi,,, untuk apa...... aku x paham sebenarnya... 

Aku buat 1 blog yang banyak isinya menceritakan tentang kisah aku,,,, tapi ade la aku selitkan hal2 lain lagi...tapi persoalannya,,, untuk ape.... why aku buat blog ni.. kenapa aku nak orang datang,, tengok blog ni... kenapa... WHY......!!!!!!

Pocah pale den kalo dok pk bende ni je dari td.. ish... dari mula dulu aku pk nak buat 1 blog yang simple..tapi skang,,,ape dah jadi??? ish..... 

Aku kematian idea dan kata2 dah... typing aku berakhir setakat ini... kalo tulis lebih lagi,,, sok2 dah innalillah dah kang den ni.... nak pecah pale memikirkan,,, "why i create blog",,, "why blog walking",,, "why i want other to jenguk my blog",, "why i..............................." dont say animore....!! blup.......

Serba Sedikit Tentang Aku

Nama aku Hairil. Tujuan aku mewujudkan blog ini adalah untuk mencari sedikit pendapatan menggunakan blogger. Aku dah berusaha sejak berumur 25 tahun dan masih belum berjaya sampai sekarang. Jadi, aku masih mencuba dan mencuba lagi sampai la berjaya. Insyaallah sedikit sebanyak dapat meringankan beban family aku.

3 Kaki Selamber:

  1. eh eh eh...whyyyy??..

    ekekeke....blogging leh macam2 cara...cuba check akaun nuffy..dlam tue pun dia ada soh kita pick blog kita nie ciiter pasal apa?...

    keluarga, lifestyle, fashion, bisnes...macam2 ado...kalaunak dapat pahla lebih sikit..kuarkan lah artikel pasal agama yang berguna untuk dikongsikan bersama...takpun info yang betul2 leh bantu geng2 blogger macam isu halal haram tempat makan ker...banyak dik boleh kongsi...sis datang jer sini baca hasil tulisan awak yang best nieh...spontan jer..tue yang best...walau tak penah jumpa macam dok berjiran jer...ekeke

    ReplyDelete
  2. yes...de orang ngaku tulisan den ni sempoi... hehhe... jiran den ni de rumah..tapi rumah tinggal je.. sis duk ctu ke? x nampk pun.. hehhehe...

    ReplyDelete

Note Penting !

1. Tolong jangan buat SPAM komen kat sini.
2. Guna ayat yang ada BUDI BICARA yang baik.
3. Hanya komen perkara yang BERKAITAN dengan tajuk!
4. Ada rasa tak puas hati, call terus di 019-3587327. Cas mengikut kadar Telco Anda..
~

Copyright © Selamber Jer

Owner by HairilNua