Muslimah Swimming Suit / Baju Renang Muslimah ? Apakah boleh?

Aku sekadar ingin membangkitkan persoalan yang bila aku cari kat en google,, aku x jumpa jawapannye.... Adakah boleh seorang wanita muslimah memakai swimming suit? @ lebih dikenali sebagai baju renang ? Beberapa gambar ini yang aku petik dari orang lain,, dan aku upload ke sini.. bukan ape,, sekadar ingin mengetahui,, ada ke Swimming Suit untuk Muslimah ni..

Wanita ini memakai pakaian yang menutup aurat,, tapi kaki jelas nampak,, susuk tubuh badannya juga kita boleh nampak.. tapi,, berkemungkinan bres nya kecik.. kalo yang beso tu guane? hee..

Bila tengok dari jauh, nampak ok la,,  kaki x tutup tu sebab mandi,, x kan nak pakai stoking kot kan.. cuma,, kalo di pandang secara dekat,, boleh yakin ke ke susuk tubuhnya x nampak? maybe ya,, sebab dia pakai pakaian warna hitam.. seluar hitam.. cuma,, seluar ketat pulak dahh..

Ni gambar paling tip top dalam mana2 enjin carian.. sebab ape? cuba tengok ape yang kita boleh perasan? aku tengok gambar ni je pun dah boleh wat stim dah.. aku x heran dengan muka dia yang lawa,, dia kan model.. ade ke model muka x lawa.. cuma,, bahagian dadanya,, Masyaallah... kalau x caya,, test la cari kat google bab ni,, mesti gambar ni kuar paling awal sekali.. sebab nampak lebih mengghairahkan.. 

Katakan kita ade sorang bini,, pakai camni,, pergi mandi laut @ sungai @ parit @ mana2 yang ada air lah.. orang ramai ke x ramai ke,, mesti ada orang pandang 2,3 kali punye... fit sungguh.. orang x tengok muka dah.. aku x la kata aku ni suka tengok benda2 camni,, tapi,, sebagai seorang muslim,, sesama islam,, kene lah menegur mana yang dirasakan melampau..

Ini ada 1 gambar,, ciri terbaik seorang muslimah yang betul2 nak menyelam dalam air.. bab tudung.. labuh.. cuma,, seluar tu biarlah yang regang,, @ senang cite,, cari seluar yang tebal dan keras dan juga berwarna hitam pekat.. jangan cari seluar jin pulak.. 

Pehhhh.. fit sungguh.. berciri seperti orang barat.. skirt pendek,, walaupun ada seluar,,tapi ketat.. atas 32,, bawah 34 dah confirm dah ni.. heee... aku teka je..  tapi,, sesuai ke?

And

Last Picture....

Gambar ni aku cuma nak bagi gambaran,, kalau seseorang muslimah tengah mandi kat swimming pool,, bila dalam posisi begini,, adakah sesuai? nampak lutut yang itam tu,, kan dah kantoi...

Benda yang haram dalam pemakaian,, tetap haram walau di ubah dengan gaya apa sekalipun.. jika tak memenuhi keseluruhan syarat dari Allah swt,, maka,, x usahkan memakai dan buat mandi.. orang yang tengok tu memng r suka.. aku pun suka.. sape x suka beb.. heee... tapi,, sebagai seorang islam,, aku juga kene lah menegur..

Jaga Iman, Jaga Amal, Jaga Diri...
Bismillahi Allahuakbar..

Kau Yang Pernah Aku Sayangi Satu Masa Dahulu

Detik2 masa yang lalu yang x mungkin dengan mudah untuk aku melupakan.. tapi,, kau dah bagi jawapan yang benar2 membuat aku kecewa,, maka,, ini lah saat terakhir aku mengucapkan selamat tinggal padanya..tiada lagi coretan tentangnya di dalam blog yang selamber aku ni,, x da lagi kenangan yang akan ku cerita.. tiada lagi kata2 pujangga akan ku hias untuk nya..

Janji manis sewaktu bersama itu hanyalah bayangan semata.. janganlah berjanji sekiranya kau x mampu tepati... sama juga sperti aku,, tidak sama sekali berjanji sekiranya x mampu tuk aku lakukan.. kerana "harapan" yang selalu diberikan kadangkala boleh membuat kita lupa bahawa kita sekarang sedang duduk di bumi Allah Swt..

Dari permulaan kita kenal,, dari kawan menjadi adik/abg,,, dari adik/abg menjadi kasih syang..dari kasih sayang menjadi benci.. dan terus menjadi seolah2 kita tak pernah kenal.... kalau aku tau,, diakhirnya kau mcm ni,, psti aku x menerima saat cinta dilafazkan.. biarlah menjadi adik/abg/kawan/sahabat,, dari menjadi seperti musuh...

Kau sendiri pernah bertanye pada aku,, apa jadi pada kita sekiranya kau ade yang lain? tapi aku x mampu berikan ape2 jawapan kerana belum pernah terlintas untuk menjawab.. tapi,, kau sendiri yang menjawabnya,, kau mengatakan agar kita menjadi "sahabat" sekiranya tiada jodoh antara kita berdua.. jawapan itu keluar dari mulut mu sendiri..

Di saat ini,, saat terakhir untuk ku mengingatimu... aku akan padam segala memori antara kita.. x perlu aku ingat lagi kerana kau sendiri memusuhi ku.. kau sendiri yang menginginkannya..

Pada "Kau Yang Pernah Aku Sayangi Satu Masa Dahulu"..................
Untuk kali terakhir,, aku doakan engkau bahagia.. Selamat tinggal....!

$2.50 USD for every referrals + 5% lifetime commission

WebSite To Click



Cara-Cara Meningkatkan Rank Alexa Untuk Blog Anda....

Aku ada la sikit cara-cara nak meningkatkan rank blog ni.. so,, aku nak kongsikan r.. dan,, ape yang aku nak kongsikan ni,, berdasarkan pengalaman aku lah.. nak ikut ke x,, ikut suka hati korang lah.. sbb kalo tengok rank aku kat alexa.com pun x lah menarik sangat,,, tapi aku tengok,,, dari berpuluh juta blog kat dunia ni,, aku kat tempat yang ke 2juta... heee... tapi,, dulu,, aku penah dapat tempat ke 800ribu.. agak lama bertahan,, tapi,, akhirnya aku lama x online,, kejap2 je online,, sedar2 je dah ke 2 juta.. ish.. camne r leh gaya gitu.. jadi,,, cara2nya camni..

  • Kekal aktiv kat dalam blog.. aktiv tu maksudnya,, x kira samada korang tulis ke,, x tulis ke,, masuk wat bodo je ke,, asalkan korang masuk,, dan tengok blog korang.. jangan harapkan orang masuk blog korang.. sape la sangat nak tengok blog korang tu kalo isi tah pebende tah.. aku ade blog private,, hanya aku sorang je boleh masuk.. kadang2 je aku post kat dalam tu,, tapi yang selalunya,, aku cume online je.. aku x buat ape pun,, tengok page rank dia,, aku kat tempat antara 200 - 300 ribu.. caye x? hahaha.. tapi isi kat dalam tu ade la dalam 400 post dari kata2 aku sendiri.. kira luahan aku yang 100% benar dari lubuk hati aku... tapi,, aku x bagi orang lain baca,, aku buat private.. dah 4 taun blog aku tu.. tapi link aku x nak bagi lah.. kalo bagi pun,, korang tetap x boleh tengok sebab aku dah privatekan..kalo search pun xkan jumpe punye... cume muncul kat alexa bab rank je.. tapi aku x nak bagi jugak.. x de sebab nape aku perlu bagi.. sbb tu adelah diary hidup aku.. luahan aku,, ape aku rase nak tulis.. nak kutuk,, nak maki hamun,, semua kat dalam tu.. hahahha...
  • Berlaku jujur dalam penulisan korang.. kalo nak menulis,, nak amik gambar tu,, letak skali link orang tu kat bwh gambar tu.. mcm yang aku buat kat post2 sebelum ni.. wlaupun gambar tu aku ubah camne gaya pun,, aku tetap tulis link tentang dari mana aku amik gambar tu.. jangan korang buat rete korang pulak... dan lepas aku buat gitu,, ade owner dia sndiri email aku,, dia ucap terima kasih sebab bagi traffic kat blog dia.. aku x buat ape pun,, aku cume letak link dia kat bawah photo tu je,, maybe orang click ke ape ke,, x tau lah.. tapi,, tu la dinamakan,, "kerjasama".. tolong menolong,, aku bukan bagi link photo tu,, tapi aku bagi link blog orang tu,, buat ape nak tipu2,, kalo orang tu x bagi,, baru la aku delete gambor tu,, wat pe nak simpan bende hak milik orang,, tapi aku kuarkan pun sebab aku letak link dia skali.. tunggu dia marah ke x,, kalo marah ,, aku padam la.. skang,, aku biar je.. hahaha.. korang test lah.. insyaallah,, rank korang akan naik disebabkan kejujuran korang...
  • Masuk halaqah.net... halaqah ialah forum komuniti umat islam,, rank dia skarang makin meningkat,, so,, korang masuk,, sign up,, dan,, slalu la online kat situ.. tapi,, jangan sign gitu je,, tapi,, kat signature korang letak la link blog korang,, aku paling banyak dapat traffic dari sana.. dulu aku slalu aktiv,, tulis topic,, post topic,,, ckp topic,, borak sorang2,, mcm2 lah.. cume skang ni aku bz sket,, aku bukan nak promote website tu,, tapi,, ape salahnye mencuba.. asalkan syaratnye,, korang masuk bkn pasal nak tingkat traffic,, tapi pasal nak kan ilmu.. aku je yang teruk sket heee...
  • Kebanyakan website menggunakan spesis yang bernama "blog walking" untuk tarik pengunjung datang,, sekaligus menaikkan rank diorang.. aku bukan x stuju,, tapi,, dulu aku dah buat.. dan lame2,, aku fikir,, buat ape nak blog walking kalo kita cume mencari "chatbox" untuk taip perkataan,, "singgah sini",, "bw",, "i follow",, dan macam2 bende lain yang bese korang tengok kat kebanyakan chatbox.. aku nye chatbox pun ade,, tapi,, disebabkan aku x lagi blogwalking blog diorang,, diorang pun xlah blog walking kat blog aku.. nak buat ape blog walking ni? bukannye dia baca apebende yang kita tulis pun.. punye la mengabihkan broadband,, abihkan bil letrik,, semata2 nak blog walking.. tapi kita sendiri x baca post orang,, apetah lagi orang nak baca post kita.. paling kuat pun,, kita tengok tajuk je,, pastu tak pasal2 kita pun ckp kat blog orang tu,, "best la,, singgah balik".. aaahhh... aku dah menyampah... heee.. jadi,, korang fikir,, dengan blog walking ni boleh naikkan traffic korang? aku x fikir gitu.. korang fikirlah,, kenapa korang buat blog.. nape korang nak orang datang tengok tulisan korang.. aku x kisah orang tengok ke x,, aku dulik ape... lain la kalo blogger bagi aku duit kalo ramai masuk blog aku.. orang 1 dunia bila masuk je intenet,, ingat dia nak taip link blog korang ke? x dapek ar... so,, fikir,, kenapa,,, camne nak buat rank kita naik.. maaf lah aku ckp,, aku x ske blog walking.. umpama kita ni peminta sedekah... awal tadi aku ckp,, korang slalu online,,, insyaallah,, naik rank korang.. jangan risau..
  • 1 lagi cara yang aku baru dapat baru2 ni,, ialah,, korang tulis 1 topic yang sentiasa orang cari kat google,, bile korang nampak,, copy,, paste... tapi jangan copy bodo je,, bitau dulu.. cari isu yang berkekalan.. bukan isu hangat taik ayam je... cari 1 isu @ topic yang buat orang asik cari je bende tu dari dulu smpai skarang.. mcm blog aku,, aku cari 1 topic,, ayat cantik je,, yang aku rase,, orang yang searching kat google tu akan taip bende tu,, maka,, aku fikir dalama2,, cam mane nak buat ayat untuk topic tu.. samplenye korang tengok kat popular post aku tu,, yang paling atas,, aku cume bagi tu je,, smpai skang,, kurang2 yang masuk blog aku anggaran dalam 50 orang seari.. sket je kan? tapi,, dari korang kene blog walking ke 50 blog orang untuk mendapatkan 50 orang seari,,, dah abih brape banyak masa? tiap ari nak masuk 50 blog orang.. larat ke? tu pun x tentu 50 org balas kunjungan korang balik... tah2 x smpai 10 orang pun..
  • Pelbagaikan cerita kat dalam blog korang.. jangan korang tulis kalo blog korang tu cume cite pasal idup korang je,,, korang tulis pasal tu je.. tulis skali pasal hal lain.. sample,, blog aku,, banyak bab,, aircondition,, islamic,,cerita pasal kubur,, lepas ni aku nak letak gambar hantu plak ar,, hahaha,, banyak kan penulisan yang pelbagai,,kalau nak tulis pasal kisah hidup yang gemar berjalan2 tu,, tuk tatapan member boleh la,, kalo yang x kenal ni,, x hingin aku nak baca.. buat ape nak baca kisah hidup orang.. so,, kalo nak cerita,, cube olah tulisan korang tu,, buat dalam bentuk puisi,, pantun,, syair,, dll,, contoh tajuk korang,, "pantun aku yang entah ape2".. kebanyakan search enjen,, dia akan detect perkataan pertama.. orang banyak akan tulis dalam kotak carian,, "pantun",, x caye? cube la buat....
Ade lagi banyak aku nak kongsi,, tapi aku x mandi lagi ni,, busuk gilerrrrr.... hahahhaha.... bagi aku solat dlu,, mandi,, pastu aku smbung balik,,tapi coming soon lah,, hahahha.... up to korang nak buat ke x,, asalkan aku bahagia.. hahahha...

Engkaulah Muslimah Sejati

Dengan kecantikanmu..
Kau lebih indah daripada mentari..
Sinar wajahmu..
Dipancari nur iman yang hakiki..

Dengan akhlakmu..
Kau lebih wangi daripada segala haruman..
Lebih indah daripada segala perhiasan..
Perhiasan dunia..

Dengan rendah hatimu..
Kau lebih tinggi daripada rembulan..
Walau hatimu di dasar lautan..
Tetap di sanung..
Setinggi bintang berkerlipan..
Indah nian menghiasi malam..

Dengan kelembutanmu..
Kau lebih halus daripada  rintik hujan..
Renyai membasahi bumi ciptaan Tuhan..
Namun hadir ketegasan dalam kelembutan itu..
Engkaulah muslimah sejati..

Mujahidah Sejati

Mujahidah Sejati

Mujahidah sejati..
Engkaulah serikandi pembela agama..
Peribadi solehah hiasan diri..
Subur dengan iman dan ketaqwaan..

Mujahidah sejati akhirat utama..
Kerana dunia bukan pilihannya..
Mujahidah sejati hatinya berbeza..
Kerana diasah iman dan taqwa..

Mujahidah sejati..
Berbekal al-quran dan as-sunnah..
Berulam pengorbanan..
Bisa menggegar isi dunia..

Aku Muslimah

Aku muslimah..
Keislamanku karena keluargaku Islam..
Islam ku jalani dengan tuntunan adat istiadat..

Tiba-tiba aku "gamam"..
Sebahagian rutinasiku dan Islam ada yang tidak bersambungan..

Ingin tahu,, aku mula mencari,, mencari..
Ku abaikan apa kata orang..
Ku abaikan sakit dan lelah..
Aku kuat berjuang di saat nafsu berkuasa atas diriku..

Ya Allah,, berikan aku kesempatan untuk melangkah,, (Insya Allah)
Ya Allah,, berikan aku bersama para muslimah,, (Insya Allah)
Ya Allah,, dapatkah ku capai "Kaffah",, (Insya Allah)
Ya Allah,, izinkan aku "Khusnul Khotimah",, (Insya Allah)
Ya Allah,, redhokan syurga untuk ku,, (Insya Allah)
Ya Allah,, ku rindu CAHAYAMU,, Cahaya Muslimah

Cantiknya Seorang Muslimah

Cantiknya Seorang Muslimah

Awalnya aku tidak percaya diri..
Dengan pakaian tertutup rapi..
Kawan-kawan berkata aku tidak trendy..
Tapi abi berkata aku cantik begitu pun ummi..

Wahai kawan yang bermimpi sanjungan..
Cantik bukan bererti buka-bukaan..
Cantik bukan bererti selalu berdandan..
Dan cantik bukan bererti seorang pujaan..

Ku hulurkan jilbabku hingga terasa damai hatiku..
Ku longgarkan pakaianku sehingga tertutup bentuk tubuhku..
Ku lakukan semuanya itu demi cintaku pada Rabbi-ku..
Dan ku berbisik dalam hatiku,, semoga engkau bahagia melihatku..

Andai semua orang memahami..
Cantik lahir bukanlah ukuran..
Tapi cantik hati memikat semua orang..
Dan yang utama berbudi pekerti..
Seperti yang Rasul contohkan..

Muslimah

....MUSLIMAH
malumu mahkota yang tidak perlukan singgahsana kerana ia berkuasa menjaga diri dan nama ketegasanmu umpama benteng negara dan agama dari dirobohkan dan jua dibinasakannya...
Diri kita ibarat intan berlian.. Lagi dijaga dan disimpan rapi,, lagi tinggi nilainya dan lagi mahal lah harganya.. Jangan biarkan diri kita seperti makanan yang dijual di tepi-tepi jalanan.. Terdedah dan dipegang-pegang.. Akhirnya menjadi rosak dan basi..
MUSLIMAH
peliharalah aurat dan maruah dirimu...

Alhamdulillah.. ThankYou Allah..

Alhamdulillah..
THANKYOU ALLAH..

I asked for Strongth...
and Allah gave me difficulties to make me strong..

I asked for wisdom..
and Allah gave me problem to solve..

I asked for Courage..
and Allah gave me obstacles to over come..

I asked for love...
and Allah gave me trouble people to help..

I asked for favors..
and Allah gave me Opportunities..

"Maybe I received nothing I wanted...
But I received everything I needed.."

Wanita Ibarat Epal

Wanita ibarat epal..
Epal yang tak berkualiti amat mudah dipengaruhi kerana ia berguguran di tanah..
Tapi epal yang tak mampu dibeli berada di puncak..
Susah dipetik dan digapai..
Terkadang ia risau..
Kenapa tiada yang memetiknya..
Lantas merendahkan dirinya dengan menggugurkan diri menyembah tanah..
Sedangkan Allah telah menjadikan martabatnya tinggi dan hanya lelaki yang benar2 hebat yang mampu
MEMILIKINYA....!

Carilah Cinta Yang Hakiki..

Carilah Cinta.....
Carilah cinta yang sejati..
Yang ada hanyalah padanya..
Carilah cinta yang hakiki..
Yang hanya padannya yang Esa..

Carilah kasih yang kekal selamanya..
Yang ada hanyalah Tuhanmu..

Di dalam mencari cinta yang sejati..
Banyaknya ranjau kan ditempuhi..
Di dalam mendapat cinta yang hakiki..
Banyaknya onak yang direnangi..

Namun janjiNya kepada hambaNya..
Tidak pernah dimungkiri..
&
Tidak pernah melupakanmu..

-Raihan_

Yakinlah pada Tuhanmu..
Kerana Dialah..
Cinta hakiki..
Kerana Dialah..
Cinta yang hakiki..

Koleksi Gambar Peperangan di Palestin

Antara gambar peperangan yang aku ambil dari website orang lain..
 
pahlawanpejuangislam.blogspot.com

Cube bayangkan kalo kita yang tengah baring kat situ?Laknat kamu wahai tentera I-s-R-a-e-L...!

zulhusni07.wordpress.com
Brape ramai yang mati setiap hari,, semuanya di kafankan secara koboi aje,, kita ni kalo mati nanti sume nak cantik2,, tp depa ni,,em....

prostudentum.blogspot.com
Boleh ke kita bayangkan,, ade sanak saudara kita,, adik,, abg kita,, @ sape2 yg rapat ngan kita,, mati di depan mata sndiri dalam keadaan mcm tragedi ni?

albahar.wordpress.com
Pernahkah kita terfikir untuk jadi salah seorang yang terbaring itu? aku rase x ramai yang fikir,, semua fikir kesenangan dunia,, fikir nak masak ape,, nak dating pkai baju ape,, sume x pk nak mati lagi... enjoy lagi selagi blh.. 

cikazimasabdullah.blogspot.com
Bermacam adegan dpt kita saksikan,, adakah kita dah boleh mengalirkan setitis air mata doa pada saudara seislam kita?

Semoga terlaknat kaum I-s-R-a-e-L di dunia dan akhirat..

Koleksi Gambar Muslimah

Ni antara gambar yang aku copy dari laman web orang.. dan aku bagi link untuk ke website tu sekali sebagai menghormati diorang punya gambar.. maybe diorang jugak merembat dari orang lain,, aku pun x tau,, tapi,, sebagai menghormati,, aku bagi link nya di bawah setiap gambar tu.. just nak beritau yang aku amik gambar kat blog diorang x bitau je.. heee...
mimieyhanny.blogspot.com
Ayuuu ke gambar ni? 

pengawassmarembau.blogspot.com
Tip Top x awek ni? cuba bayangkan,, bila dapat pempuan tu pakai jubah,, tudung labuh,, senyum simpul kat korang,, korang rase ape? perrhh.. gembira tul la... 

Tiba2 datang seorang muslimah,, dengan gaya dan rupa mcm gambar ni,, ape yang mula2 korang tengok dulu? think positiv la ok..

khamleng.wordpress.com

Cam awek kolej je..

http://ctnadhirahdonat.blogspot.com
Smart la beb.. dengan bakul dia tu,, heee... 

truthislamic.blogspot.com
Lalala.. possing plak awek katurn ni....

serikandiema88.blogspot.com
Yang bertudung ungu tu cam budak2 je lagi,, yang tengah2 tu elok,, smart,, tapi yang baju ijau tu nampak bentuk badannya,,jadi,, agak lain r.. ish.. 

-----------------------------------------------------------------
Semoga terhibur... Heeee...

My Love....

My Love... di mana kau berada sekarang? di rumah mu ke? di ofismu ke? di pantai ke? di air papan ke? di kedai makan ke? em...

My Love.. bukan ke dulu kita pernah berjumpa dalam keadaan yang serba ringkas.. dalam keadaan tanpa perlu fikir panjang.. kita hidup bahagia dahulu... em...

My Love.. makin hari,, kita semakin dewasa.. makin cepat msa berjalan,, makin lama masa sndiri akan meninggalkan kita.. adakah kau jugak begitu? em..

My Love.. masa susah senang,, kita hadapi bersama.. x de sembunyi,, x de nak sorok2.. sume kita kongsi,, kita selesaikan bersama.. kita bermuafakat tentang hal kecil dan besar.. tapi sekarang? hancur semuanya.. em...

My Love.. aku kah yg salah?? mmg aku salah,, kerana 1 perkara yang dianggap besar oleh dirimu... berlanjutan hingga ke hari ini...em..

My Love.. aku adalah diriku.. aku tunjuk semua yang bakal kau saksikan jika ditakdirkan kita ada jodoh.. tapi,, kau x trime.. kau hanya ingin aku mengikut telunjuk mu sahaja.. kau x menghormati pandangan ku,,bkn ke,, wktu seawal dulu,, ko sndiri berjanji akan menerima aku seadanya? em...

My Love.. fikirlah.. sememangnye x tau ape yg kau fikir.. moga kau blh beritahu ape yang kau fikir.. aku bkn ade ilmu yg boleh baca fikiranmu..

My Love.. apa yang aku berikan padamu,, kesemuanya ikhlas.. tiada 1 pun yang aku inginkan kembali.. aku cume mahu dirimu.. tapi,, Allah yang menentukan segala takdir.. sememangnye aku sntiasa berusaha,, cube untuk mendekatkan kita.. tapi bkn aku yg menentukan takdir kita..

My Love.. ingatlah.. pernah 1 masa,, aku terlalu mencintaimu.. sgt merindui mu.. aku xkisah ape ckp orang..kawan aku,, family aku sume ckp aku mcm2,, tapi aku dulik ape.. aku hanya fikir dirimu.. tp,, hanya 1 nak aku tanye,, pernahkah kau jd seperti ini?

Kepada mu My Love.. diriku dan dirimu suatu ketika dulu,, xkan pudar dalam ingatkanku...

Aku Punye Blog Daaaa......

Bismillah.. Dengan nama Allah,, aku rasa nak menulis sedikit di dalam blog kesayangan aku ni.. tulis la ape2 yang patut.. asalkan x sunyi sepi.. walaupun aku lame x update,, tapi tetap ade je orang yang masuk dalam web ni.. maybe secara x sengaja termasuk ke,, ade jugak traffic dari luar negara.. tapi,, aku nak tunjuk,,, ada 1 topic ni je yang buat aku nye blog ni sentiasa ada pengunjung... ni aku gune screen picture dari google extensions..


Ini gambar untuk minggu punye la.. ni kat bawah aku letak untuk all time punye... rembat dari blog stats..


Yang ni kat bawah aku tunjuk lalu webstats... ni untuk bulan ni punye.. 


Haaa.. ni la sample2 nye.. aku sebenarnye xde idea nak tulis ape.. so,, aku bantai la tulis ni.. ni la namenye,, menjimatkan kos penulisan... hahaha....

Aniway,, aku skang dah meniaga.. nampak  x kat sebelah aku ni? ade tulis Toys Bundle... kalo rase nak jenguk laman keje aku,,, gi la kat http://www2.budakkecik.com.. aku jual barangan secara online.. khas tuk budak2 kecik punye.. nama website pun budakkecik.. hahaha..ni lah antara sumber pendapatan pertama aku.. baru je 2 bulan aku start.. Insyaallah,, aku jugak nak buka perniagaan yang bersangkut paut dngnye lepasni.. hope ade la rezeki... 

Wokey... kamon bebey....... see u late night... hahahhaa.....