Cara-Cara Meningkatkan Rank Alexa Untuk Blog Anda....

Aku ada la sikit cara-cara nak meningkatkan rank blog ni.. so,, aku nak kongsikan r.. dan,, ape yang aku nak kongsikan ni,, berdasarkan pengalaman aku lah.. nak ikut ke x,, ikut suka hati korang lah.. sbb kalo tengok rank aku kat alexa.com pun x lah menarik sangat,,, tapi aku tengok,,, dari berpuluh juta blog kat dunia ni,, aku kat tempat yang ke 2juta... heee... tapi,, dulu,, aku penah dapat tempat ke 800ribu.. agak lama bertahan,, tapi,, akhirnya aku lama x online,, kejap2 je online,, sedar2 je dah ke 2 juta.. ish.. camne r leh gaya gitu.. jadi,,, cara2nya camni..

  • Kekal aktiv kat dalam blog.. aktiv tu maksudnya,, x kira samada korang tulis ke,, x tulis ke,, masuk wat bodo je ke,, asalkan korang masuk,, dan tengok blog korang.. jangan harapkan orang masuk blog korang.. sape la sangat nak tengok blog korang tu kalo isi tah pebende tah.. aku ade blog private,, hanya aku sorang je boleh masuk.. kadang2 je aku post kat dalam tu,, tapi yang selalunya,, aku cume online je.. aku x buat ape pun,, tengok page rank dia,, aku kat tempat antara 200 - 300 ribu.. caye x? hahaha.. tapi isi kat dalam tu ade la dalam 400 post dari kata2 aku sendiri.. kira luahan aku yang 100% benar dari lubuk hati aku... tapi,, aku x bagi orang lain baca,, aku buat private.. dah 4 taun blog aku tu.. tapi link aku x nak bagi lah.. kalo bagi pun,, korang tetap x boleh tengok sebab aku dah privatekan..kalo search pun xkan jumpe punye... cume muncul kat alexa bab rank je.. tapi aku x nak bagi jugak.. x de sebab nape aku perlu bagi.. sbb tu adelah diary hidup aku.. luahan aku,, ape aku rase nak tulis.. nak kutuk,, nak maki hamun,, semua kat dalam tu.. hahahha...
  • Berlaku jujur dalam penulisan korang.. kalo nak menulis,, nak amik gambar tu,, letak skali link orang tu kat bwh gambar tu.. mcm yang aku buat kat post2 sebelum ni.. wlaupun gambar tu aku ubah camne gaya pun,, aku tetap tulis link tentang dari mana aku amik gambar tu.. jangan korang buat rete korang pulak... dan lepas aku buat gitu,, ade owner dia sndiri email aku,, dia ucap terima kasih sebab bagi traffic kat blog dia.. aku x buat ape pun,, aku cume letak link dia kat bawah photo tu je,, maybe orang click ke ape ke,, x tau lah.. tapi,, tu la dinamakan,, "kerjasama".. tolong menolong,, aku bukan bagi link photo tu,, tapi aku bagi link blog orang tu,, buat ape nak tipu2,, kalo orang tu x bagi,, baru la aku delete gambor tu,, wat pe nak simpan bende hak milik orang,, tapi aku kuarkan pun sebab aku letak link dia skali.. tunggu dia marah ke x,, kalo marah ,, aku padam la.. skang,, aku biar je.. hahaha.. korang test lah.. insyaallah,, rank korang akan naik disebabkan kejujuran korang...
  • Masuk halaqah.net... halaqah ialah forum komuniti umat islam,, rank dia skarang makin meningkat,, so,, korang masuk,, sign up,, dan,, slalu la online kat situ.. tapi,, jangan sign gitu je,, tapi,, kat signature korang letak la link blog korang,, aku paling banyak dapat traffic dari sana.. dulu aku slalu aktiv,, tulis topic,, post topic,,, ckp topic,, borak sorang2,, mcm2 lah.. cume skang ni aku bz sket,, aku bukan nak promote website tu,, tapi,, ape salahnye mencuba.. asalkan syaratnye,, korang masuk bkn pasal nak tingkat traffic,, tapi pasal nak kan ilmu.. aku je yang teruk sket heee...
  • Kebanyakan website menggunakan spesis yang bernama "blog walking" untuk tarik pengunjung datang,, sekaligus menaikkan rank diorang.. aku bukan x stuju,, tapi,, dulu aku dah buat.. dan lame2,, aku fikir,, buat ape nak blog walking kalo kita cume mencari "chatbox" untuk taip perkataan,, "singgah sini",, "bw",, "i follow",, dan macam2 bende lain yang bese korang tengok kat kebanyakan chatbox.. aku nye chatbox pun ade,, tapi,, disebabkan aku x lagi blogwalking blog diorang,, diorang pun xlah blog walking kat blog aku.. nak buat ape blog walking ni? bukannye dia baca apebende yang kita tulis pun.. punye la mengabihkan broadband,, abihkan bil letrik,, semata2 nak blog walking.. tapi kita sendiri x baca post orang,, apetah lagi orang nak baca post kita.. paling kuat pun,, kita tengok tajuk je,, pastu tak pasal2 kita pun ckp kat blog orang tu,, "best la,, singgah balik".. aaahhh... aku dah menyampah... heee.. jadi,, korang fikir,, dengan blog walking ni boleh naikkan traffic korang? aku x fikir gitu.. korang fikirlah,, kenapa korang buat blog.. nape korang nak orang datang tengok tulisan korang.. aku x kisah orang tengok ke x,, aku dulik ape... lain la kalo blogger bagi aku duit kalo ramai masuk blog aku.. orang 1 dunia bila masuk je intenet,, ingat dia nak taip link blog korang ke? x dapek ar... so,, fikir,, kenapa,,, camne nak buat rank kita naik.. maaf lah aku ckp,, aku x ske blog walking.. umpama kita ni peminta sedekah... awal tadi aku ckp,, korang slalu online,,, insyaallah,, naik rank korang.. jangan risau..
  • 1 lagi cara yang aku baru dapat baru2 ni,, ialah,, korang tulis 1 topic yang sentiasa orang cari kat google,, bile korang nampak,, copy,, paste... tapi jangan copy bodo je,, bitau dulu.. cari isu yang berkekalan.. bukan isu hangat taik ayam je... cari 1 isu @ topic yang buat orang asik cari je bende tu dari dulu smpai skarang.. mcm blog aku,, aku cari 1 topic,, ayat cantik je,, yang aku rase,, orang yang searching kat google tu akan taip bende tu,, maka,, aku fikir dalama2,, cam mane nak buat ayat untuk topic tu.. samplenye korang tengok kat popular post aku tu,, yang paling atas,, aku cume bagi tu je,, smpai skang,, kurang2 yang masuk blog aku anggaran dalam 50 orang seari.. sket je kan? tapi,, dari korang kene blog walking ke 50 blog orang untuk mendapatkan 50 orang seari,,, dah abih brape banyak masa? tiap ari nak masuk 50 blog orang.. larat ke? tu pun x tentu 50 org balas kunjungan korang balik... tah2 x smpai 10 orang pun..
  • Pelbagaikan cerita kat dalam blog korang.. jangan korang tulis kalo blog korang tu cume cite pasal idup korang je,,, korang tulis pasal tu je.. tulis skali pasal hal lain.. sample,, blog aku,, banyak bab,, aircondition,, islamic,,cerita pasal kubur,, lepas ni aku nak letak gambar hantu plak ar,, hahaha,, banyak kan penulisan yang pelbagai,,kalau nak tulis pasal kisah hidup yang gemar berjalan2 tu,, tuk tatapan member boleh la,, kalo yang x kenal ni,, x hingin aku nak baca.. buat ape nak baca kisah hidup orang.. so,, kalo nak cerita,, cube olah tulisan korang tu,, buat dalam bentuk puisi,, pantun,, syair,, dll,, contoh tajuk korang,, "pantun aku yang entah ape2".. kebanyakan search enjen,, dia akan detect perkataan pertama.. orang banyak akan tulis dalam kotak carian,, "pantun",, x caye? cube la buat....
Ade lagi banyak aku nak kongsi,, tapi aku x mandi lagi ni,, busuk gilerrrrr.... hahahhaha.... bagi aku solat dlu,, mandi,, pastu aku smbung balik,,tapi coming soon lah,, hahahha.... up to korang nak buat ke x,, asalkan aku bahagia.. hahahha...

No comments:

Post a Comment

Note Penting !

1. Tolong jangan buat SPAM komen kat sini.
2. Guna ayat yang ada BUDI BICARA yang baik.
3. Hanya komen perkara yang BERKAITAN dengan tajuk!
4. Ada rasa tak puas hati, call terus di 019-3587327. Cas mengikut kadar Telco Anda..
~