Cara Buat Lakaran Wajah Teknik Gaussian Blur

Posted By: Hairilnua - 12:14:00 PM
Seperti juga paparan sebelum ini di di Topic Cara Buat Lakaran Wajah (Sketch) via Phtoshop,, sekali lagi aku akan buat lakaran wajah menggunakan teknik Gaussian Blur.. Permulaannya sama saje,, tapi endingnya akan jadi lain sikit jenis lakarannya...

Aku guna model Hetty Sarlene pulak kali ni..selambe je aku jadikan dia model tanpa gaji.. harap mohon ampun maaf ye Hetty Sarlene walaupun raye dah abis.. huhuhu... Mula2 buka la dulu gambar pe yang korang nak buka..


Step 1 >>>>>>>>>>>>>>>  Step 5,, korang boleh rujuk di SINI.. Tetibe datang malas nak buat Screen Shot byk2 dah.. huhu..

Step 6 - Pergi ke Menu,, klik pada Filter + Blur + Gaussian Blur..


Dia akan keluar 1 box untuk set radius/pixel.. Ikut suka hati la nak buat berapa pun.. tapi,, aku buat 11.1 radius/pixel untuk gambar ni.. Dan klik OK..


Step 7 >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> Step 11,, sama saje macam topic sebelum ni,, kalo tak ingat,, sila tekan SINI untuk tengok balik..

Tara.. Ini lah final yang korang pasti dapat..


SETTLE LAGI...................!!!!

Klik Gambar Untuk Besar

Serba Sedikit Tentang Aku

Nama aku Hairil. Tujuan aku mewujudkan blog ini adalah untuk mencari sedikit pendapatan menggunakan blogger. Aku dah berusaha sejak berumur 25 tahun dan masih belum berjaya sampai sekarang. Jadi, aku masih mencuba dan mencuba lagi sampai la berjaya. Insyaallah sedikit sebanyak dapat meringankan beban family aku.

0 Kaki Selamber:

Post a Comment

Note Penting !

1. Tolong jangan buat SPAM komen kat sini.
2. Guna ayat yang ada BUDI BICARA yang baik.
3. Hanya komen perkara yang BERKAITAN dengan tajuk!
4. Ada rasa tak puas hati, call terus di 019-3587327. Cas mengikut kadar Telco Anda..
~

Copyright © Selamber Jer

Owner by HairilNua