Perkahwinan Yang Di Redhoi Ilahi.......

Gambar Yang Telah Di Edit Semula..
Aku rase nak kawin la.. aku tengok ramai yang dah kawin.. cam budak2 kerja aku,, bila balik je,, nak cepat2 je.. bila ditanye,, cakap nak main ngn anak2 kat umah.. rindu kat anak2.. rindu nak jumpa isteri.. nak tatap wajah isteri,, nak dengar bebelan isteri.. walaupun dah berpuluh taun kawin pun bile ditanye,, jawapan same gak yg diorang bagi.. rase aku pun hepy bile tengok diorang macam tu.. jadi,,cerita yang banyak2 yang mengatakan hidup sepasang suami isteri bila dah bertahun2 bersama tu mula jadi x best tu bukan untuk semua.. tu ade la si pembawa cerita untuk menakut2kan pasangan pengantin.. ade yang bahagia... jodoh ni kan ketentuan ilahi....

Series aku rase nak kawin... nak hidup berpasangan dengan Isteri aku... aku x tau nanti isteri aku macammane rupenye,, lawa ke,, x lawa ke,, cute ke,, comel ke,, gemuk ke,, itam ke,, semua tu aku x tau..dan aku serahkan pada Tuhan tuk tentukan siapa pasangan aku nnt.. cume aku sekarang sekadar mencari je.. aku cari dengan tawakal pada Allah dan berdoa agar aku diberikan jodoh yang boleh buat aku bahagia dengan dia...

Aku x kisah cun x cun,,, aku cume mengharapkan dapat seorang jodoh yang bila aku pandang muka dia,, wat aku hepy... aku x kisah pe bangsa dia,, keturunan dia,, anak yatim ke,, anak luar nikah ke,, anak halal ke,, semua tu atas kehendak tuhan,, aku x layak nak mempersoalkan "Why that happen to her...!".. aku x layak... yang pasti,, aku nak jaga bini aku suatu hari nnt.. aku nak sayangi dia dengan setulus ikhlas aku.. aku nak manja dengan dia,, aku nak hiburkan hati dia...

Dan,,, sekarang... aku betul2 rase nak kawin.. tapi,, adakah alasan x de duit ni cukup tuk wat aku rase lum sampai masanya? mmg aku x de duit... aku nak kawin bukan pasal aku sangap nak berbini... tapi,, aku nak hidup bahagia,, ada orang jaga aku,, ade tempat tuk aku berkasih sayang....

Insyaallah... Moga Allah menyenangkan urusan jodoh untuk ku.... amin.....

1 comment:

  1. assalamualaikum.. insyaAllah.. amiin.. suatu hr Allah mkbulkan doa2 hmbaNya yg ikhls btakwa.. :) hihi.. feeling kita sama lh.. sy pn mau kwin jg.. tp ibu ckp muda lg lh.. lgpn cmna mau kwin? calon pn blm ada.. umr muda lg br msuk usia rmja.. br 18thn.. wakakakaka.. lucu.lucu.. ;pp hepi ni tgk org lain brkluarga.. nmpk hepi jk.. alamak.. meleret sdh ni.. ;pp hehe.. apa pn sy doakn ko jmpa insan yg trbaik uyk d sygi dn d belai.. insyaAllah.. amiin.. :))

    ReplyDelete

Note Penting !

1. Tolong jangan buat SPAM komen kat sini.
2. Guna ayat yang ada BUDI BICARA yang baik.
3. Hanya komen perkara yang BERKAITAN dengan tajuk!
4. Ada rasa tak puas hati, call terus di 019-3587327. Cas mengikut kadar Telco Anda..
~