Deactivate FB and bla bla bla.......

La la la.... aku dah deactivate facebook aku.. brapa lame tu aku pun x tau.. tapi memang dah malas nak berfacebook dah.. aku tak mau orang terasa dengan ape yang aku buat masa berfacebook.. sebab segala yang aku buat kat facebook memang boleh membuat orang terasa.. expecially seseorang yang terlalu dekat dengan aku..

Lepasni,, aku nak cari 1 kerja yang boleh wat modal untuk aku meneruskan hidup kalau berintenet.. nak cuba dan mencuba dan terus mencuba.. bukan setiap masa aku nak mengadap computer.. just nak buat perkara berfaedah dan aku ade target untuk membuat sesuatu bila aku surfing internet..

Traffic blog aku setiap hari meningkat mendadak disebabkan post berkaitan gambar kartun pempuan yang aku letak dalam blog ni.. aku tau,, orang yang masuk kat sini hanyalah disebabkan tertarik dengan gambar yang aku pasang.. Maybe untuk kerja thesis depa,, Tapi x mengapa.. at least,, aku berkongsi sesuatu yang memang tujuannya untuk membuat orang tengok pun.. heee... i dont care..

Siapa reader tetap aku? aku ade reader tetap ke? ntah.. aku ni bukan lelaki kacak yang reti menulis kat blog.. bukan orang yang kacak @ hensem.. yang reti menulis somting berkenaan dirinya.. Hidup aku sangat x menarik dan aku sendiri pun x suka sangat nak cerita hal aku.. aku menulis bukan meminta orang masuk,, sambil meminta orang menjaga tepi kain seluar aku.. blog ini hanyalah arena untuk aku memblurkan diri,, tempat untuk aku melepaskan sesuatu yang aku x boleh lepaskan di alam nyata..

Aku menuslis entry tanpa perlu berfikir apa2 yang positif maupun negatif.. aku x perlu fikir orang nak kutuk @ menyampah tengok entry aku.. dan tujuan kedua aku tulis blog ini disebabkan ade beberapa info yang aku letakkan disini agar bende semua ini boleh dijadikan ikutan dan tauladan.. bukanlah disebabkan entry2 tentang aku..

Aku selitkan falsafah,, pantun,, gambar,, semua berkaitan dengan islam.. kerana aku nak menyebarkan fahaman islam secara halus.. tak perlu aku cari,, biar orang yang cari sendiri.. dan bila diorang dapat ape yang depa nak,, insyaallah.. dapatlah aku pahala.. sebab menerangkan something yang akhirnya boleh membuat mereka tahu keislaman..

Oklah,, lepasni,, kalau aku ade reader lah kat blog ni,, aku  just nak info,, aku nak perbanyakkan entry berkaitan "Blogging Tips a.k.a Blogging tutorial" je..semua edisi Bahasa Melayu punya.. aku nak bermain dengan java script,, Html,, xml,, css.. Aku nak berkongsi ilmu aku dengan orang yang inginkan ilmu..

Wat sementara,, aku x de page untuk korang LIKE lagi,, kan aku dah deactive aku punya facebook.. heee.. jadilah aku cam bese balik... heee.. apa2 kes pun,, aku nak bantai makan dulu.. lapo wooo....

p/s : arini last day aku kerja.. aku dah berenti kerja.. ish.. aku x de kerja.. ape cite? muahahahahha... jom,, cari kerja.....!

Aku Rasa Politik Nie Semak...!

Korang ada rasa tak yang politik nie semak? Aku rasa macam semak aje lah.. Tak kira laa mana-mana parti pun.. Aku rasa macam semak aje lah.. Yang puak sini kutuk puak sana.. Puak sana kutuk puak sinun... Tapi yang pelik nya,, tak kira lah mana-mana puak pun,, semua orang melayu.. India dengan cina bukan ramai sangat kat malaysia nie,, so,, abaikan kejap..

Bercakap pasal puak-puak melayu ni,, bila bermain dengan politik,, macam-macam budaya laa yang keluar.. Budaya kutuk mengutuk,, sergah menyergah.. Ade je puak yang nak cuba cari point untuk membuatkan puak 1 lagi nampak buruk dan tak bertamadun di mata puak lain yang tak ada kena mengena dengan puak-puak yang aku katakan ini..

Apabila timbul sesuatu kenyataan,, ada la puak-puak yang terus membenarkan tanpa usul periksa dan juga menidakkan tanpa usul periksa.. Semuanya disebabkan kepentingan politik..

Ada orang aku tengok,, sanggup "JILAT" kaki orang bukan islam di sebabkan 1 hal yang aku sendiri tak tahu kenapa.. Yang boleh aku istilah kan hanyalah disebabkan "Politik".. Dia ikut aja ke mana sahaja orang itu tanpa sebab-sebab yang munasabah.. Hanyalah disebabkan kepentingan politik,, sampai kan apa-apa kenyataan pun,, semuanya ditadah dan disapu di muka tanpa ada rasa ingin tahu,, apakah yang sebenarnya yang terjadi.. yang dia tau,, asalkan puak yang dia join tu menang,, itu dah memadai..

Bagi aku,, tidak kira mana-mana politik pun,, Hadis & Al-Qur'an no 1... so,, walaupun dia membuat 1 kenyataan yang bercanggah dalam mana-mana petikan surah @ hadis,, maka,, sah orang itu tak perlu di ikut kenyataan dia walaupun dah terbukti 9 lagi kenyataan selain itu kesemuanya mengikut al-qur'an dan hadis.. Hanyalah sekiranya dia mengakui kesilapan dan memohon ampun pada Allah swt,, maka,, doakanlah dia walaupun dia bukan pemimpin yang kita suka...

Aku Nye Pengunjung Ari Nie.

 
Banyak gak page view aku dapat ari nie..  x de idea nak tulis ape.. heeee....

Contoh Surat Letak Jawatan

Surat letak jawatan yang baik sepatutnya mengandungi 3 komponen:
  1. Tarikh terakhir kerja/ tempoh notis..
  2. Sebab mengapa berhenti..
  3. Ringkasan (beberapa) aspek positif semasa bekerja dengan majikan sekarang..
Perlu diingat bahawa surat letak jawatan anda mungkin disimpan dalam rekod untuk rujukan masa akan datang. Contohnya, surat tersebut mungkin dirujuk apabila bakal majikan menghubungi tempat kerja anda yang lama untuk penyelidikan latar belakang. Ataupun, sekiranya anda memohon jawatan lain di syarikat yang sama selepas beberapa tahun, surat letak jawatan adalah salah satu dokumen penting yang digunakan untuk menilai prestasi anda yang lepas di syarikat tersebut.

Oleh itu, apa jua sebab yang menyebabkan anda berhenti kerja, JANGAN membuat sebarang kenyataan negatif mengenai bekas majikan, syarikat, polisi syarikat, jabatan lain atau rakan sekerja dalam surat letak jawatan atau semasa temuduga. Sebuah surat letak jawatan mestilah ditulis dengan gaya profesional dan membawa mesej yang positif.

Jangan menggunakan kepala surat syarikat (company letter head) untuk menulis surat letak jawatan anda. Kalau anda rasa bahawa perletakan jawatan adalah termasuk dalam perkara rasmi syarikat, anda salah. Kepala surat syarikat digunakan untuk mewakili syarikat. Surat letak jawatan pula mewakili anda, sebagai individu. Oleh itu, menggunakan letter headkepunyaan syarikat untuk surat letak jawatan anda adalah tindakan yang kurang bijak.

Hantarkan salinan surat berhenti kerja anda kepada yang berkenaan sahaja. Mengikut protokol syarikat yang biasa, salinan surat letak jawatan harus diberi kepada immediate supervisor atau majikan. Semak dengan bahagian HR syarikat jika anda kurang pasti. Jangan lupa menyimpan satu salinan untuk rekod anda sendiri.

Memberi notis 1 atau 2 bulan adalah protokol biasa apabila hendak meletak jawatan. Untuk yang bekerja kontrak atau masih dalam tempoh percubaan, notis anda mungkin lebih pendek. Semak dengan bahagian HR syarikat atau terma yang termaktub dalam letter of offer.

Adakah anda tahu, ada syarikat yang memberhentikan pekerja yang hendak meletak jawatan dengan serta - merta?

Mengambi keputusan untuk berhenti kerja mungkin tidak sukar untuk anda. Tetapi sebelum berbuat demikian, pastikan anda telah mempertimbangkan atau bersedia untuk risiko yang terlibat.

Panduan menulis surat letak jawatan

(Tarikh dan maklumat penulis)

8th of August 2009

Mek Senah Binti Mat Jenin
(QA Specialist, ABC Call Centre)
No. 123, Jalan Helikopter
Taman Lapangan Terbang
53300 Kuala Lumpur

Ms Roselin
Vice President
ABC Call Centre
Jalan Raja Chulan
50250 Kuala Lumpur

(Nota: letakkan alamat rumah anda walaupun surat ini dihantar tangan)

Dear Ms Roselin

REF: RESIGNATION FROM POST OF QA SPECIALIST

(Tujuan)

It is with both regret and anticipation that I submit this letter of resignation, effective August 8th, 2009.

Contoh ayat lain untuk menyatakan tujuan :

It is with great reluctance that I submit this letter of resignation, effective ________.
With regret and anticipation I submit this letter of resignation, effective __________.
Circumstances require that I resign my position as _______________, effective on ___________.

(Sebab)

I have accepted a position with XYZ Call Centre, as an opportunity to further my current career goals and achieve growth within a supervisory role.

(Nota: Sekiranya anda meninggalkan syarikat sekarang kerana mendapat tawaran kerja dari tempat lain, anda boleh menyatakannya dalam surat letak jawatan ini. Tapi ingat! Elakkan kenyataan yang negatif. Lebih baik menekankan perkara positif yang bakal anda tempuhi, daripada menekankan perkara negatif yang anda pernah hadapi di syarikat sekarang.)

Contoh ayat lain untuk menyatakan sebab :

I have decided to take this time to evaluate my current goals and investigate new opportunities.
I have decided to further my education in pursuit of (nama ijazah atau nama jawatan).
I have decided to change the course of my current career goals and will be pursuing a new direction in ____________.

(Kenyataan positif/ Kesimpulan)

Adalah amat penting untuk anda untuk menyatakan beberapa aspek positif tentang syarikat sekarang. Perkara yang sama juga perlu dilakukan untuk sesi temuduga yang datang.

Untuk sesetengah orang, perkara ini mungkin sukar. Kalau dah takde sangat idea nak memuji syarikat sekarang, sekurang - kurangnya nyatakan apa yang anda telah belajar dari jawatan ini, dan bagaimana ia telah membantu mencorakkan perjalanan kerjaya anda.

It has been a genuine pleasure working for ABC Call Centre during these past four years. I have enjoyed working with ABC's fine staff of professionals, and I will miss my associations here. I wish you and ABC Call Centre continued success in all your endeavors.

Contoh ayat lain untuk kesimpulan :

It was not an easy decision and took a lot of consideration, as I value the assistance and support of ABC staff, particularly my co-workers during my time here. However I am confident that my new role will help me to move towards some of the goals I have for my career.

(Penutup)

(Nota: Sekiranya anda akan memerlukan bantuan syarikat ini pada masa hadapan, sama ada untuk kembali semula bekerja, networking atau JV (joint venture), sekarang adalah masa yang baik untuk menghulurkan bantuan, sama ada untuk proses menemuduga, melantik atau melatih pengganti anda)

If I may be of any assistance in the hiring process or training of my replacement, please know that I will gladly make myself available to this effort during the next four weeks (atau "until September 17th").

Habiskan surat letak jawatan anda dengan positif :

Thank you for allowing me to serve ABC Company.
Again, I wish ABC Company continued success.

Yours faithfully

.................
Mek Senah binti Mat Jenin
cc: QA Team Leader
cc: QA Team Manager

Begitulah serba sedikit garis panduan untuk contoh surat letak jawatan yang biasa.

Connect your Friends to SAYS.com


Pantun Sempoi Ku Lagi

Pagi-pagi pergi merempit..
Merempit hanya untuk pergi ke kedai..
Kedai Isa je tempat ku pergi..
Untuk membeli buah tembikai..

Mata memandang sini dan sana..
Terpandang pula mak ku yang beauty..
Sempat ku tanya "mak nak pi mana?"
Mak ku jawab "nak pi kelas ngaji"..

Duk sibuk buat kerja....
Kerja tidor la ape lagi....
Amik kau sedar pukul 3..
On da sport la aku pegi mandi..

Layan kejap cerita kartun..
Lupa plak layan cite ape..
La ni aku sibuk susun pantun..
Idea x da nak tulis ape..

Ujan x henti-henti turun..
Sejuk badan bibir yang terasa..
Ni last pantun..
Hope bertemu di lain masa..

Muslimah Harapan

Dari riak wajah,, ada pancaran dakwah..
Dalam tutur bicara,, ada gema tarbiah..
Dalam gerak langkah,, ada semangat mujahidah..
Kita lupakan wajah yang layu..
Kita kuburkan langkah yang lesu..
Bangkitkan perjuangan..
Tatkala yang haq mendabik megah..
Dan kebatilan akur menyembah..
ALLAH tahu,, kita pernah menyeka peluh..
Dan air mata demi Islam tercinta..

Betul Punya Nyenyak

Padan muka aku,, kan dah terlelap.. ish.. hahahaha... boleh plak aku bantai tido plak kan,, ish,, padahal malam ni kerja sepatutnya... ish.. baik punya tido.. tapi malam tadi ujan,, tu yang lagi lena aku tdo gamaknya.. ish.. x pe lah.. selame aku kerja,, inilah kali pertama aku x datang kerja,, sekali wat hal pun x pe lah.. nanti pun aku nak berenti kerja dah..  nak wat guaner.. heee...

Bikin Blog Baru

Proses pembikinan blog baru yang penuh simple dan mesra alam masih lagi dalam proses pembaikan.. ish... lomau tangan den,, tu,, slide show tu ade problem pulak.. cari2 x jumpe.. dia nak main 1 gambar je,, lain dia x mau.. lagi,, dengan link2 kat atas tu.. ish..

Rindu kat template lame aku,,, heee.. dulunye template dah lembab,, dah la internet aku lembab,, so,, buka pun lembab,, tapi lepas aku tukar yang ni,, cepat giler dia loading walaupun internet aku bapak slow..

Maybe dalam seari 2 lagi siap la pembikinan blog aku ni.. letih la asik mengadap je bende ni.. penat mata memandang,, penat lagi jari nak menaip.. ish...

Bak kata orang,, "Bersusah2 dahulu,, bersenang2 kemudian..".. ish,, cam x de kene mengena je ngan topic.. heee...

Orait lah.. nanti esok lah aku sambung bikin blog ni.. nanti pukul 11 malam nak keluar g kerja lagi,, penat kalo x de rehat.. lagipun blog ni anytime boleh buat... heee.. g nite my lovely blog...............
Alangkah bestnye kalo aku dpt nyenyak tdo cam kucing ni.. ish...

Surat Berhenti Kerja

Heeee... ni la tajuk yang akan aku cerita sket kat sini smbil dok minum air susu kacang soya dengan kaki yang aku letak kat atas meja.. muahahaha....

Bila la aku ni nak bagi surat berhenti kerja kat bos aku ni ye.. aku buat minggu lepas,, tapi sampai la ni aku tak antar2 lagi.. ish.. ramai dah minta aku antar je,, tapi aku pk,, keje lain x dapat lagi,, x kan aku nak pegi anto.. boleh plak keje lain lambat dapat ke,, kang terus datang sifat kemalasan aku nanti.. duk lepak je x buat ape keje pun.. ish.. x leh jadi...

Aku shift malam,, tengah malam punya.. siang aku boleh search keje lain,, tapi,,,,,,,,, bila aku balik umah je,, aku terus pi tido mati.. guanernye nak pegi cari keje waktu siang... ish... kat mane tempat aku nak cari pun aku x tau.. aku ingat nak cari kat area kajang jer.. x pun,, cheras ke,, then,, aku apply job as maintenance ke,, tapi,, aku ni x berapa kering la nak pegi minta kerja terus.. maksudnya,, aku x pandai minta kerja yang 'walk in' terus,, aku selalunya tengok surat khabar dulu ke,, Job Street ke,,  Mudah.my ke,, ape2 cara lah,, asalkan compeny tu keluarkan iklan kerja,, aku akan apply... ish....

Aku sebenarnya nak buat project persendirian punya.. nak bela ikan ke,, ayam ke,, udang ke,, @ pun aku nak menanam ke,, tapi,, daripada menanam,, aku lebih setuju untuk membela.. bukan ape,, kalau bercucuk tanam,, masa kene banyak sebab nak mengadap je tanaman tu.. aku ni bukan rajin sangat pun nak mengadap sayur lame2.. tu aku nak bela ayam ke,, ikan ke,, depa ni reti makan ngan berak je.. so,, aku just kene buat reban / kandang untuk diorang lepak,, dan ari2 aku bagi makan je.. xyah aku nak belek2 diorang.. kalo lapo,, sembelih,, makan.. kalo duit x de,, jual..

Memang antara sayur dan binatang,, lebih senang bela sayur.. lepas kita bercucuk tanam,, kita just tunggu smpai dia beso,, then kita just petik dan jual.. tapi kalo nak betul2 buat bisnes,, kene tanam banyak.. masa pun kene la banyak..... tapi kalo binatang,, kita bagi makan,, minum,, cukup masa,, jual.. x kira la brape banyak pun.. tapi,, bab makan tu pulak masalah.. kalo minum,, aku bagi je air sungai belakang umah aku tu.. ish.. modal makanan harian tu aku kene kira,, sekor binatang yang aku beli tu pulak kene darabkan dengan berapa ekor yang aku bela.. modal semua tu.. ish...

Tapi ini semua bukan penghalang.. aku pk,, aku nak bela ayam,, kalo x ,, ikan @ itik @ arnab @ udang @ ape je la jenis binatang yang aku boleh bela dan boleh mendatang kan duit.. @ pun,, boleh pulang modal,, boleh dapat untung.. so,, nanti aku boleh pusing balik modal,, dan tambah lagi berapa puluh ekor yang aku nak bela.. nanti makin lame makin bekembang lah.. pagi sebelum g keje bagi makan,, tengari pandai2 la diorang makan.. then petang aku bagi lagi makan.. tapi aku ingat nak buat 1 timer automatic punya.. bila masa dah time,, makanan tu automatic jatuh kat dalam makanan tu.. so,, senang lagi keje aku...

So,, skang,, aku pk pasal modal untuk makanan dia.. x kira ape jenis binatang pun,, lagi2 kalo jenis yang reti makan je cam itik.. lagi la aku kene pk psal makan dia.. em.. ikan pun bagus jugak.. tapi ikan ape......

Dulu ade gak dengar adik bradik aku nak buka kolam,, tapi x jadi... ish.. tu yang aku nk buat sendiri je.. lagipun,, wat keje sendiri lagi elok...

ok lah... nk blah dlu.. nk gayut kat tepon dlu... heee.............

Color Code to Easier Your Customization


Just to tell you all that for the flexibleness and easy Blogger Template customization, I actually have revealed very helpful tool which will help you get the hexadecimal color value or RGB value for any color you would like. These tools are advanced integrated versions of color pickers utilized ingraphic software like Photoshop. i'm happier than you'r as a result of currently I don’t have to be compelled to open Photoshop on every occasion for selecting my desired color or eat my brain to find matching colors





Di petik dari : http://johnytemplate.blogspot.com

Tips Penjagaan Bunga

BUNGA SEGAR

Disini ada beberapa tips supaya bunga tetap cantik dan tahan lebih lama.

- Bunga-bunga segar sangat memerlukan air. Dalam sehari, bunga-bunga ini memerlukan 1/4 air dari air paras pasu.
-.Jika anda menerima jambangan bunga dalam bentuk pasu berisi air, segera periksa paras air di dalam pasu tersebut dan tambah air secukupnya agar air tidak berkurang. Air perlu diganti setiap hari dan isi sehingga penuh
- Jika bunga anda menggunakan floral foam pastikan ia tetap basah agar pasu penuh dengan air yang bersih.Jika menerima bunga dalam kotak, segera pindahkan bunga ke dalam pasu/baldi dan perhatikan paras airnya.
- Gantikan air bersih sekurang-kurangnya 3 kali sehari.
- Ramai orang percaya bahawa dengan menaburkan sedikit garam boleh membuat bunga lebih tahan lama.
- Ketika mengganti air, anda harus memotong setiap hujung tangkai bunga.
- Bersihkan dedaun yang layu. Dedaun di dalam air cepat busuk, dan akan menyebabkan pertunbuhan bakteria.
- Jangan letakkan bunga di bawah sinar matahari terus atau di atas peralatan elektronik seperti microwave atau television. Ini menyebabkan hidrasi.
- Pastikan bunga berada dalam keadaan udara yang cukup dan sejuk/tidak panas.

Maklumat Anda.


Bunga segar yang telah dipotong mempunyai harapan bertahan (life expectancy) antara 2 hingga 21 hari bergantung pada jenisnya.

Variety Life Expectenacy


Roses 3- 21 days
Carnations 5-14 days
Daisies 7 -21 days
Iris 1-4 days
Lilies 2-7 days
Tropical Flowers 7-21 days

Tips Tambahan :

- Rahsia mengekalkan kesegaran jambangan bunga hidup ialah dengan memastikan air yang digunakan sentiasa bersih.
- Sementara bahagian batang yang dipotong bebas boleh terus menyerap air dan membantu kesuburan bunga berkenaan.
- Ketika membeli bunga hidup dapatkan kuntuman paling segar atau jambangan yang masih belum berkembang dengan daun berkilat.
- Jangan memilih kuntuman yang layu atau kembang mekar kerana boleh menyebabkan kesegarannya tidak lama.
- Potong batang kuntuman bunga yang baru dibeli lebih kurang 2.5 centimeter (cm) di bawah air yang mengalir.
- Gunakan pisau tajam atau gunting pemangkas bagi memastikan batang yang dipotong tidak pecah atau hancur.
- Pilih pasu yang tidak menyesakkan kuntuman bunga berkenaan dan isikan dengan 8 cm air yang sedikit suam.
- Batang bunga yang dipotong dan terendam air pastinya mudah reput, justeru jangan penuhkan pasu dengan air.
- Buang semua daun bagi mengelak ia gugur ke air kerana daun reput boleh menggalakkan bakteria.
- Letak jambangan bunga di ruang yang sejuk, tidak terkena cahaya matahari secara langsung.
- Jangan letak jambangan bunga dekat dengan buah-buahan masak kerana ia boleh memendekkan jangka masa kesegaran bunga-bunga anda.
- Setiap hari, potong batang kuntuman bunga sepanjang 0.5 cm di bawah aliran air dan tukar air di dalam pasu.

Info di Copy Secara Tidak Berhemah di : http://yukionline.blogspot.com

Fenomena Masa Kini

Hi.. lame x memekak membebel kat dalam blog aku sendiri ni.. hahaha.. dah bz sket,, x de masa sangat nak online blog dah.. tapi bile masuk ni,, dah kurang dah orang masuk blog aku.. x pe lah.. aku x kisah,, asalkan blog aku jalan cam biasa.. heee...

Aku sekadar nak cerita sket la pendapat aku ni.. pasal,,,,,, politik... psal,,,,,,,, hiburan.. psal...... ape2 je lah.. asalkan otak aku ade idea tuk ku salurkan pada jari aku untuk terus menaip tanpa henti.. lagipun lame dah aku x buat typing test ni.. dah slow dah tangan aku menaip dah.. ish..

So,, gini kisah nye.. aku baru je layan 1 lagu ni kat youtube.. lagu bahasa kelantan tapi nyanyi lagu cam gampang.. ade unsur2 lucah la.. so,, ade la pengkomen2 yang bangang serta bodohnye tu ade la yang komen,, dia tulis gini,, "buat malu je, kata serambi mekah tp jd cmni lak..."  so,, aku sekadar nak kate kan pendapat aku je lah.. jangan ibaratkan hidup ni umpama "jatuh nila setitik, rosak susu sebelanga".. kat mana2 je semua ade yang baik dan jahat.. tapi yang macam kat atas ni,, sape yang tulis tu memang bodoh lah.. aku copy je,, aku x tulis aaa... hahaha..

Orang macam ni aku anggap sebagai orang bodoh sebab x guna pale otak dia yang bijak pandai tu.. errr.. err... tetiba idea aku tarak.. hadei.. tadi beriya nak menulis.. ish... maybe aku kuat kutuk orang kot,, tu yang tuhan anugerahkan aku dengan sifat pelupa.. heee....

Di akhir cerita,, jangan lah cepat sangka buruk hanya dengan melihat luaran tanpa melihat yang dalam nye.. @ berkata ikut suka hati tanpa memberi ruang pada diri untuk menilai seseorang itu dengan penuh dedikasinya.. ish..

So,, kat bawah ni aku nak sebarkan sebuah Kitab Tauhid daripada karangan Syaikh Muhammad At-Tamimi yang sesuai di baca oleh semua golongan usia,, remaja dan retua maupun reanak sekalipun.. hee.. so,, nikmatilah...

Download Link :
http://hotfile.com/dl/145856358/bc3514c/kitab-tauhid.pdf.html

Be the first to share the latest awesome news!

campaign image

Be the first to share the latest awesome news!

Bookmark this website, cause you'll definitely be hooked!

Churp Churp offers the latest awesome news for you to share with your friends, both campaigns and cool stories and even mind blowing videos!

Get your friends on board to share the latest campaigns and get rewarded for it! We're rewarding you with RM1 when your friend signs up through you and shares a campaign! Just like that!

So, the more, the merrier! What are you waiting for?



Don’t want your hair rebonded?



campaign image

Feel fabulous with healthy hair!

MAD Deal of the day: RM85 instead of RM415 for a hair cut + rebonding orcolouring or highlighting or perming + scalp treatment [80% discount]

You want to look great, but you always get that little itch in your scalp, which you just can’t stop scratching?

Head on to Senses Hair and Beauty Salon at Kota Damansara, where a senior style list bring your locks up to date with the latest fashion trends. Choose to have your hair rebonded, dying your hair in the colour of your choosing, highlighting your hair or cold perming.

Finish up the session with a hair and scalp treatment to protect your hair and scalp, keeping the itch away.
You may choose to undergo additional chemical services for a 30% discount.

Tell your friends about this deal from Senses Hair and Beauty Salon and be rewarded with every purchase they make through your link.

Loving the speed, but want to do it safely? Go for a 2-stroke GoKart at Speedway PLUS Circuit for RM120.




campaign image

Unleash the aspiring racer in you!

MAD Deal of the day: RM120 instead of RM240 for 30 minutes of Go-karting at Speedway PLUS Circuit, Subang Jaya [50% off]

Feeling a little bored with just boasting about how well you can drive? Or do sim games on consoles fail to excite you anymore?

Round a few friends up and grab a lungful of tyre smoke and petrol fumes at Speedway PLUS Circuit. An elegant circuit featuring high speed corners to chicanes designed to separate real drivers from the beginners.

The 100cc 2-stroke karts are not your average run-of-the-mill karts, but are designed to bring you from the start to finish as quickly as possible, and do they corner like they are on rails.

Tell your friends about this deal from Comma Motorsports and be rewarded with every purchase they make through your link, or better yet, bring them there.

Tell a teddy bear story and win an Acer laptop!


Something caused the BOOM! outside Theodore Central's window. What was it? Watch this video and win yourself an Acer’s Aspire One Happy when you join our Super Teddy’s Adventures.



JobsCentral.com.myT: +603-89382828
E : enquiry@jobcentral.com.my
 
Being in JobsCentral is a fun adventure itself, watch Theodore "Super Teddy" Central's as he journeys through the day. But wait! What was the BOOM! What did Theodore hear?
 
Submit your answer now and stand a chance to win an Acer Aspire One Happy netbook!
 
Click here to watch the video!
 
Here is what you need to do:
  1. Watch the video here.
  2. Crank your brain juice and start working on your answer in less than 30 words.
  3. Submit your answer to contest@jobscentral.com.my
  4. Stay tuned and we will announce the lucky winner on the 13 February 2012!
Terms and conditions:
  1. Only JobsCentral members are eligible for this contest, so sign up at JobsCentral before you submit your answers.
  2. The entry with the most creative answer will be deemed as the winner. Only one (1) entry per person is allowed. Additional entries will be disqualified. So make your submissions count!
  3. Contest ends on 12 February 2012, 11:59 PM.
  4. JobsCentral reserves the right to make amendments to or cancel the contest without prior notice.
  5. All decisions made by JobsCentral are final.
  6. Grand Prize is one (1) Acer Happy Netbook.
  7. Winner will be announced on JobsCentral's Facebook page.
Copyright © JobsCentral 2012. All Rights Reserved. About JobsCentral | Terms of Use