Cerita Pasal Kerjaya

Aku skang takde kerja.. huuuu... sejak minggu lepas lagi,, so,, skang aku dah apply dalam 100 tempat kerja kat dalam jobstreet.. ari ni,, bertalu2 aku dapat call daripada compeny yang aku apply... heeee... tapi ade something yang buat aku bengang jugak lah.. compeny lame aku ni x bayo2 gaji lagi ni.. hampeh tol.. memang aku x halal gaji last aku tu dunia akhirat.. hampeh tol.. xpe,, x nak bayo pun aku x kan sampai merayu.. aku just cakap je,, xnak bayar,, susah la korang nak lepas kat akhirat nanti... 1 compeny semua kene.. lantak korang..

So,, skang aku apply kerja baru,, aku sebenarnye teringin nak kerja dengan Cina tau x.. sebelum ni semua kerja yang aku dapat kat Compeny melayu.. melayu ni bukan ape,, memang la best,, tapi,, sebab manja sangat didikannye buat aku rasa bosan... cukup la sekadar aku dimanjakan oleh mak bapak aku dari kecik,, orang lain xyah sebok2 nak manjakan aku plak... aku nak yang brutal sket.. heee...

Ni tengah2 taip ni br dapat 1 lagi panggilan dari kampeni cina kat maluri,, esok temuduga,, tapi kelayakannya perlu ada keberanian untuk bekerja kat tempat tinggi.. heee.. x pe.. aku jenis x gayat,, boleh aje.. cume ni pakai crain,, aku pun x tau.. tapi,, x cuba mane nak tau kan.. orang dah bagi naik crain mahal2,, x kan x nak kot.. heeee... cam sengal punye statement aku ni.. heeee...

Bila2 je aku dapat kerja baru nanti,, kalo boleh biar la 1 shift aje,, dan malam aku nak kerja lain pulak,, nak tambah duit,, kan kate nak kawin,,,, bile lagi nak kumpul duit.. nanti dah ekonomi dah ok,, baru kerja 1 masa je.. penat woo wat kerja 2 kali sehari... fening kepala den... heeee...

Dalam bank ade ciput je ni,, bila2 je boleh abis,, memang aku kene save gile babun punya la.. kat bank tabung aji x tau brape.. omak den simpan buku x bagi den tengok,, heee...

Itu la serba sedikit cerita selamber aku ni.. wat pe nak citer bebanyak,, bukan de orang baca pun.. silap2 den sorang je yang belek2 balik kan.. ish...... x pe.. asalkan Selamber tu ade cukup r.. x rase pe pun klu orang x baca.. heeee....

Slamatttt...........

p/s: rindu kat buah ati aku si anis ni.. dia jalan kat lowyat ngn adik dia...ish...

6 comments:

  1. abg hairil anwar bin ali...saya peminat abg...saya sentiasa baca abg punyer blog tau...saya rasa, saya dah jatuh cinta dengan abg hairil anwar la...saya suka abg, sbb abg sempoi...selamber yang beradap sopan x kira masa...PEMBARIS...semua saya suka...saya cintakan abg hairil anwar sgt2 la...humm abg sudi terima saya seadanya tak...?

    ReplyDelete
  2. @nurul anis heee... sy ucapkan banyak terima kasih sbb mencintai diri saya ni cik nurul anis.. dgn ini,, sy pun mengistiharkan yg sy pun cintakan cik nurul anis tau.. sy terima diri cik nurul anis seadanya dan hope cik nurul anis jugak menerima sy seadanya tau..

    ReplyDelete
  3. Hoohoohoo saya sayang abang hairil.. boleh ngorat abang hairil tak?

    ReplyDelete
  4. oi2... x dapek den nak nolong deh... hahahaha..

    ReplyDelete
  5. Assalamualaikum...

    Apa khabar Hairil

    Awit1910

    ReplyDelete
  6. awit.. apa cite bro.. senang2 call la no aku.. aku jarang blog ni..ko ni,, senyap terus plak...

    ReplyDelete

Note Penting !

1. Tolong jangan buat SPAM komen kat sini.
2. Guna ayat yang ada BUDI BICARA yang baik.
3. Hanya komen perkara yang BERKAITAN dengan tajuk!
4. Ada rasa tak puas hati, call terus di 019-3587327. Cas mengikut kadar Telco Anda..
~