Pada Dia Yang Aku sayang....

Posted By: Hairilnua - 12:00:00 AM
Aku ada seorang kekasih hati... Aku panggil dia Anis,, tinggal di Kawasan Cheras Baru,, berumur 22 tahun.. ok.. Aku berkenalan dengan dia bulan 11 @ bulan 12 tahun 2011.. Sekarang aku just nak kate,, aku rindu sangat2 kat Anis... Gile punye rindu pun x giler camni.. abg sorang je yang giler rindu kat anis.. heee...

Aku suka cara dia,, sikap dan style dia yang bersahaja... buat aku memang teringat2 je kat dia.. aku ade cita2 nak kahwin dengan dia.. tapi duit x de.. huhuhu... agak2 boleh pinjam bank tak ek nak kawin ni? heee.. mane tau,, melepas plak kekasih ati aku ni kang.. sape nak jaga ati aku nnt... sedih aku.. ish....

Aku mulai rasa jiwa aku mula hidup bila bersama dengan anis.. aku mula rasa yang idup aku ni agak berguna jugak la sebenarnya.. kalo nak banding dengan dulu,, jahanam... heee... kalau boleh aku nak jaga perhubungan aku ni baik2.. aku x mau ade orang ke-3,, 4 dan 5...

Aku dah nekad,, tahun ni jugak aku nak kawin.. aku nak kerja siang malam kerana Allah,, Mak aku dan Anis.. cita2 aku bila lepas kawin,, aku x nak guna duit anis untuk beli barang2 dapur @ sewa @ ape je lah yang kuar duit nye.. maybe dia boleh beli kalau dia nak,, tapi,, aku x kan sesekali minta.. sebab bahagian Nafkah tu memang hak milik lelaki..

Aku ni anak bongsu,, dia anak sulung... ish... kalo ikut cara dia,, memang dia lebih berkempimpinan la dari aku yang sentiasa terpimpin je ni.. ish.. aku dan dia sangat2 berbeza apabila nak kaitkan dengan sikap @ cara hidup.. aku jarang dibagi tanggung jawab,, tapi anis,, dari kecil lagi dia dah di bagi tanggungjawab oleh bapak dia.. aku pulak,, anak bongsu,, yang adik bradik aku yang lain la dapat,, aku x dapat lagi.. aku dapat manja je lebih.. heee... paling manja,, paling selamber dan paling degil...! so,, aku nak ubah semua ni,, cuma yang paling selamber tu aku nak biarkan je leh x? heee..

Aku ada selalu cakap kat dia pasal blog ni,, tapi,, aku mula resah bila dia anggap aku blogging ni buang masa.. tapi,, memang betul pun buang masa.. hee.... buat sementara ni,, aku memang susah nak ikut,, dan aku tetap akan kekalkan blog selamber aku dan minat aku pada blog.. hope anis x kisah...

Aku dari remaja dulu isap rokok.. dia x suka aku isap,, tapi memang patut pun dia x suka.. heee.. dulu aku isap rokok gudang garam..tapi,, ni la kali pertama aku start tukar rokok.. memang dulu aku pernah berenti,, tapi jenama rokok tetap sama.. tapi kali ni terus berubah.. sebab ape ek??? heee.. sbb aku nak stop smoking.. tapi ade ke orang nak stop smoking kene isap rokok lain? ish.. tapi tu la dia yang cuba aku buat.. mane tau boleh brenti nanti,, 33 jam aku x berenti senyum kat depan anis nanti.. heee...

Aku bersikap pendiam,, anis pulak suka bercerita.. kebanyakan cerita dia mengenaik dirinya dan keluarga.. tapi aku,,,,,,,,,,,,,, ish,, banyak kali dia tegur aku pasal ni,, tapi aku x tau ape nak citer pasal keluarga aku.. sebab aku ni x reti nak bercerita.. kat blog ni pun aku x cerita,, tapi aku taip,, tu yang panjang je jadinya... heee...

Anis.. bila takdir menjodohkan kita nanti,, aku harap juga takdir akan memberikan kita kebahagiaan yang kekal.. insyaallah.... terima kasih anis kerana menyayanig aku seadanya walaupun aku terlalu banyak kekurangan.... maafkan aku sbb aku x pandai pujuk bila anis merajuk... aku diam je,, pastu wat selamber cm x de pape je.. heee... tapi bila time aku,, sedih gak bile anis x pujuk.. heee.. x pe nis.. aku cuba jd pemujuk yang bagus.. heee.. tapi ayat2 manis memang x dapat la yer.. ayat selamber ade la.. tu yang banyak anis terasa tu.. ish...

Aku nak tido dulu nis.. dah kul 12 dah.. ngantok..hope cinta kita kekal sampai kawin,, sampai dah tua nnt dan mendapat redho allah swt.. slamat malam syg...

P/s: :anis tido wktu abg ckp tadi,, dah cam cakap sorang2 kat tepon tapi x de sape dengar,, selamber je tido kan,, at least bitau la dulu.. xpun,, dengkur la kuat sket bg abg dengar.. ish.. x memasal abg dah ckp sorang2 dah tadi.. ish..cian aku.. 

Serba Sedikit Tentang Aku

Nama aku Hairil. Tujuan aku mewujudkan blog ini adalah untuk mencari sedikit pendapatan menggunakan blogger. Aku dah berusaha sejak berumur 25 tahun dan masih belum berjaya sampai sekarang. Jadi, aku masih mencuba dan mencuba lagi sampai la berjaya. Insyaallah sedikit sebanyak dapat meringankan beban family aku.

1 Kaki Selamber:

  1. sian abg kene senyum 33jam..anis diskaun kan ckt la...50jam jer senyum depan anis tanpa henti...ok ker alright..? ^_^

    ReplyDelete

Note Penting !

1. Tolong jangan buat SPAM komen kat sini.
2. Guna ayat yang ada BUDI BICARA yang baik.
3. Hanya komen perkara yang BERKAITAN dengan tajuk!
4. Ada rasa tak puas hati, call terus di 019-3587327. Cas mengikut kadar Telco Anda..
~

Copyright © Selamber Jer

Owner by HairilNua