Tambah Butang Share Di Atas Setiap Posting Anda...!

Posted By: Hairilnua - 2:59:00 PM
Apa2 kes pun,, korang punya blog akan jadi cam sample dalam kurungan gambar kat bawah ni pada setiap petikan blog yang korang tulis...
So,, step2 yang perlu di buat:------------
***Pergi ke DESIGN,,, EDIT HTML,,, EXPAND WIDGET TEMPLATES***

***Cari perkataan <data:post.body/> dengan menek
an Ctrl dan F untuk melajukan carian***

***Copy / Paste la segala HTML yang berada di box di 
bawah ini betul2 kat atas <data:post.body/> ni.. ***
<b:if cond='data:blog.pageType == "item"'>
<table border='0'> 
<tr> 
<td><div style='margin-right:5px;'> 
<g:plusone expr:href='data:post.url' size='medium'/> 
</div> 
</td> 
<td><div style='padding-top:6px;'> 
<script type='text/javascript'> 
tweetmeme_style = &quot;compact&quot;; 
</script> 
<script src='http://tweetmeme.com/i/scripts/button.js' type='text/javascript'/> 
</div></td>
<td><div style='margin-right:25px;'> 
<script expr:src='&quot;http://www.stumbleupon.com/hostedbadge.php?s=1&amp;r=&quot; + data:post.url'/></div> 
</td> 
<td><div style='margin-right:25px;'> 
<div id='fb-root'/><script src='http://connect.facebook.net/en_US/all.js#xfbml=1'/><fb:like font='' href='' layout='button_count' send='true' show_faces='false' width='40px'/> 
</div> 
</td> 
<td> 
<!-- AddThis Button BEGIN --> 
<div class="addthis_toolbox addthis_default_style "> 
<a class="addthis_counter addthis_pill_style"></a> 
</div> 
<script type="text/javascript" src="http://s7.addthis.com/js/250/addthis_widget.js"></script> 
<!-- AddThis Button END -->
</td>
</tr> 
</table> </b:if><br/>

***Lepas selesai buat yang atas ni,, 
korang cari pulak perkataan </head>***

***Korang Copy / Paste HTML BOX kat bawah 
ni betul2 di atas </head> tu..***
<script src='http://apis.google.com/js/plusone.js' type='text/javascript'> {lang: &#39;en-US&#39;} </script>

***Lepas tue,, korang boleh la save template korang.. Dan 
tengok la kat posting korang,, mesti ade nye bende ni..***

Note : Sekiranya korang dah ada skrip yang kat </head> ni,, korang x perlu la tambah lagi..nak tambah pun x per.. x da masalah pe.. korang test ler..

Serba Sedikit Tentang Aku

Nama aku Hairil. Tujuan aku mewujudkan blog ini adalah untuk mencari sedikit pendapatan menggunakan blogger. Aku dah berusaha sejak berumur 25 tahun dan masih belum berjaya sampai sekarang. Jadi, aku masih mencuba dan mencuba lagi sampai la berjaya. Insyaallah sedikit sebanyak dapat meringankan beban family aku.

0 Kaki Selamber:

Post a Comment

Note Penting !

1. Tolong jangan buat SPAM komen kat sini.
2. Guna ayat yang ada BUDI BICARA yang baik.
3. Hanya komen perkara yang BERKAITAN dengan tajuk!
4. Ada rasa tak puas hati, call terus di 019-3587327. Cas mengikut kadar Telco Anda..
~

Copyright © Selamber Jer

Owner by HairilNua