Twitter Update at Blogger

Korang tau x yang kita boleh buat live update dari twitter ke blog? ni aku bagi sample nye macam kat gambar ni.. Camtu la yang akan terjadi kat widget yang akan aku bagi jap lagi.. Aku pun sesaje je tambah Twitter akaun ni.. bagi menambah semakkan blog aku yang x seberapa ni.. heee.. So,, kat sini aku bagi kod nye...

1 step... Tekan LINK ni..
2 step... Copy / Paste code di bawah ni..

<div style="background:#fff urlundefinedhttp://4.bp.blogspot.com/-EGnF5QAztxU/TaHe6Nz0N4I/AAAAAAAAAjw/KkLBzEZ8hiw/s1600/bg_twitter.gif) no-repeat;padding-top:40px;padding-left:5px">
<script src="http://widgets.twimg.com/j/2/widget.js"></script>
<script>
new TWTR.Widgetundefined{
version: 2,
type: 'profile',
rpp: 10,
interval: 3000,
width: 285,
height: 118,
theme: {
shell: {
background: 'transparent',
color: '#000000'
},
tweets: {
background: 'transparent',
color: '#000000',
links: '#B45F04'
}
},
features: {
scrollbar: true,
loop: true,
live: true,
hashtags: true,
timestamp: true,
avatars: false,
behavior: 'default'
}
}).renderundefined).setUserundefined'hairilnua').startundefined);
</script>
</div><div style="text-align: center;">
Get this widget at <a href="http://blog.hairilnua.com/" target="_blank">Blog Selamber</a></div>

Step 3... Cari ayat setUserundefined'hairilnua').startundefined); dan tukar nama hairilnua tu kepada nama twitter korang...
Step 4... Save laa pe lagi..

Then korang adjust la kat mane nak letak widget ni kat blog korang...
Senang x??

No comments:

Post a Comment

Note Penting !

1. Tolong jangan buat SPAM komen kat sini.
2. Guna ayat yang ada BUDI BICARA yang baik.
3. Hanya komen perkara yang BERKAITAN dengan tajuk!
4. Ada rasa tak puas hati, call terus di 019-3587327. Cas mengikut kadar Telco Anda..
~