Make Your Banners PAY YOU!

Never pay to display your banners again!

Now you can easily make your banners PAY YOU!

Join free and rotate your banners on thousands of pages!

Upgrade for only $10 one-time directly paid to another 
member, get it back with only one referral, multiply
the exposure of your banners and start getting unlimited
$10 direct payments.

Absolutely no administrative fee - 100% is paid to members!

What are you waiting for?

Go to www.cashinonbanners.com, sign up 
for free, learn more, and you will be amazed at the power
of our system!

And only for $10 that you get back with your first referral,
you open the flow of endless direct $10 payments!


Darah Yang Ajaib

♨DARAH YG AJAIB...

Berikut fakta mengagumkan tentang darah kita....

1). Apabila Gelas diisi air putih, dititiskan darah segar (manusia), maka air berubah menjadi merah kerana darah bercampur rata tanpa diaduk.
● Kesimpulan:
Air putih itu sangat baik untuk tubuh/darah kita.

2). Gelas diisi air garam, dititiskan darah segar, diaduk. Tetap tidak tercampur dengan baik/rata, terlihat darah menggumpal kecil-kecil dan kental.
● Kesimpulan:
Terlalu banyak makan garam, darah jadi kental, menyebabkan penyumbatan pada pembuluh darah, jantung harus bekerja lebih keras mengepam,boleh mengakibat kan darah tinggi dan stroke.

3). Gelas diisi minyak, dititiskan darah. Tidak mau bercampur dan menggumpal besar.
● Kesimpulan:
Terlalu banyak makan makanan berminyak tidak baik, kolestrol menyumbat pembuluh darah yg mengalir ke jantung, menyebabkan penyakit jantung yang meninggikan risiko kematian kerana boleh tiba2 sesak nafas dan tidak dapat dibantu.

4). Gelas diisi alkohol, dititiskan darah. Terus bercampur, tapi lama2 darah berubah warna menjadi coklat, bererti darah menjadi rosak.

Mari kita sampaikan perkara yg baik walaupun satu ayat,
semoga bermanfaat untuk kesihatan tubuh dengan menjaga pola makanan setiap hari.

Penyewa Tidak Membayar Sewa Rumah - Cara Mengatasi

Sebagai pemilik kediaman atau premis yang disewakan, memang banyak yang menghadapi masalah seperti ini.

Penyewa lambat bayar, penyewa enggan keluar sudahnya ia menjadi beban kepada pemilik untuk menanggung masalah kerana tidak tahu langkah yang sepatutnya diambil jika berhadapan dengan keadaan demikian.

Namun, artikel yang ditulis oleh saudara Salkukhairi ini mungkin dapat membantu bagi yang menghadapi masalah yang sama.

PENYEWA DAH 6 BULAN TAK BAYAR SEWA DAN TAK NAK KELUAR. APA YANG PATUT DILAKUKAN?

Saya fikir ramai yang mengalami keadaan macam ni:

"Saya ada sewakan rumah saya kepada penyewa. Tetapi penyewa dah 6 bulan tak bayar sewa. Saya dah mintak penyewa keluar daripada rumah sewa, tetapi dia enggan keluar. Apakah tindakan yang patut saya lakukan?"

Ramai yang memberi pandangan dan cadangan untuk selesaikan masalah tersebut mengikut pengalaman masing-masing.

Ada yang mencadangkan buat report polis, potong bekalan elektrik dan air, tukar mangga pagar, tampal iklan rumah akan dijual, lantik kontraktor buat renovation rumah dan macam macam lagi.
Bahkan ada juga yang mencadangkan guna samseng dan ilmu hitam untuk keluarkan penyewa. 

Astaghfirullah.

Tahukah anda, cara-cara tersebut walaupun secara kebetulannya mungkin berkesan dalam sesetengah keadaan, tetapi ianya bukanlah jalan penyelesaian yang ditetapkan oleh undang undang.

Report polis misalnya bukanlah cara yang tepat untuk selesaikan masalah tunggakan sewa. Ini kerana urusan sewaan adalah transaksi kontrak antara owner dan penyewa. Jadi tindakan yang boleh diambil hanyalah melalui tindakan sivil. Melainkan wujudnya elemen jenayah dilakukan oleh penyewa tersebut terhadap owner seperti ada ugutan jenayah, atau cubaan mencederakan owner dan sebagainya.

Cara yang sepatutnya dilakukan mengikut undang-undang adalah seperti berikut:

  • Lantik peguam sivil.
  • Peguam akan hantar notis tuntutan tunggakan sewaan terhadap penyewa. Penyewa diberi masa 7 hari untuk menjelaskan bayaran sewaan yang tertunggak.
  • Jika penyewa masih enggan bayar tunggakan sewaan, peguam akan hantar notis penamatan sewaan dan notis pengosongan premis kepada penyewa.
  • Jika penyewa enggan mengosongkan premis sewaan, peguam akan failkan saman terhadap penyewa.
  • Setelah dapat penghakiman daripada Mahkamah, peguam akan failkan permohonan Writ of Distress.
  • Setelah perintah Writ of Distress diperolehi daripada Mahkamah, owner dan peguam akan pergi dengan bailiff (wakil mahkamah) diiringi dengan polis ke premis sewaan tersebut untuk mengarahkan penyewa mengosongkan premis tersebut. Dan barang-barang milik penyewa akan disita dan dilelong oleh Mahkamah untuk menampung segala tunggakan sewa dan kos-kos yang berkaitan.
  • Maka, jika ingin selamat, gunakanlah pendekatan perundangan, bukannya mengikut emosi dan kemarahan semata-mata. Tindakan berdiam diri dan bersabar lebih lama juga hanya akan memburukkan lagi keadaan. Jadi bertindaklah sekarang mengikut peruntukan undang-undang.

Hamba Bos

Himpunan Gambar Muslimah

www.pinterest.com
Cinta ini, kadang kala tak ada logik nya!
www.infokini.my
Muslimah aurat yang bermaruah
rosmarieza2010.blogspot.com
Piss, katanya laa
Azhan.Co
Comel nye la matanya
tenmienmienphi.co
Kerdipan matanya sangat menggoda


Koleksi Gambar Muslimah Part 2

Ini bukan hasil nukilan aku,, tapi aku ade menggubah sedikit pada gambar.. tapi,, untuk menunjukkan yang aku ni ade rase respek dan saspek pada empunye gambar,, maka,, aku bagi link di bawah setiap gambar..

Personalitinya agak menarik perhatian..

wallpaper-islamic.blogspot.com
Kalau la orang jepun pkai mcm ni,,,,,,

menjadicerdasdenganislam.blogspot.com
Lawanya dia...

 Senyumanmu sungguh menawan hati..

ajanzub.blogspot.com
Haiiiiiii......

mardhiah92.blogspot.com
Dapat bini sederhana dan menutup segalanya.... aku suka......!

ilihomuk.blogspot.com
Lawa mata dia............

d3vy.student.umm.ac.id
Sebijik macam kartun......

hurinjihaadin.blogspot.com
Nampak seperti sopan santun......

Ni bukan awek aku.......

Koleksi Gambar Muslimah Part 3

Muslimah yang indah

Aku muslimah

Muslimah makan padi.. huhu

Muslimah main panah padi..huuuuhuhu

Angin muslimah

Muslimah sekolah cute

Muslimah yang comel

Seperti biasa,, hasil pencarian yang aku buat di internet,, menjumpai pelbagai gambar2 berbentur kartun,, saje nak jadikan koleksi picture muslimah.. Selamber Jer...

Koleksi Gambar Muslimah Couple








Lama sudah aku tak cari gambar kartun untuk di upload dalam blog selamber adap aku ni.. So,, sekarang,, lepas aku mencari2 tadi,, aku menjumpai beberapa gambar yang boleh aku taruk dalam blog aku ni.. Cam besa bro!,, gambar copy dari pakcik Google aje..

Kartun Gambar Muslimah Cantik


Sempena hari lahir pemilik CahayaIslam.net pada hari ini (25/06/2012), saya ingin menghadiahkan kepada pembaca semua karya lukisan saya yang dihasilkan sepanjang mengusahakan dakwah Kempen Aurat Saya Maruah Saya.
Semoga dengan kartun-kartun ini anda boleh manfaatkan untuk tujuan yang baik. Jika mahu digunakan untuk perniagaan juga tidak mengapa. Semoga rezeki anda semua diberkati Allah. InsyaAllah..
Sila download mana-mana lukisan yang anda suka :
Nota: Untuk mendapatkan mana-mana gambar di bawah, boleh klik kanan pada mouse dan pilih Save image as..
Untuk download kesemua file sila klik butang download ini:







Jangan Lupa SHARE ya! 

Kartun Gambar Muslimah Yang Cantik

Muslimah bertudung

Muslimah berpayung

Muslimah sayap rama-rama

Muslimah tersenyum riang

Muslimah Japan
Muslimah love

Muslimah Bunga Sakura

Muslimah Putih

Muslimah yang cantik

Cantiknya muslimah ini....

Tiga Muslimah bersaudara

Muslimah bidadari

Purdah muslimah

Ape ni???

Muslimah bergambar

Muslimah buah

Muslimah cute

Muslimah cantik

Muslimah manis

Muslimah ayu

Muslimah anggun

Muslimah segar..

Mak bapak muslimah

Cute dan biru......

Reka design sama-sama..

Muslimah berkahwin

????

Mahligai muslimah

Musafir muslimah

Lain macam muslimah nie..

Sape la yang buat muslimah nie..

Cute sungguh lah..

Telinga ada bunga..

Mekarnya bersama muslimah..

Di mana sahaja muslimah berada..

Tetap berada di atiku..

Cantik dan sedap mata memandang..

er....rahsia muslimah...

Muslimah manis..

Kupu kupu muslimah..





































































































Di copy / paste dari mana tah.. Aku pun lupa.. Yang pasti,, semua dari gambar yang asal tanpa diubah sedikit pun.. Maka,, kalo rasa nak rembat,, silakan lah.. Den  x kesah.. Jangan rembat bini den udah.... For anis,, Love u so much...! Muuaaahhhh.....!