Hidup biar selamber.. Otak blur sikit takpe.. Asalkan Hati mesti mau kering..

Multimedia Updates

Donate

My Followers

Popular Posts

Wassappp Guyss


Assalamualaikum n selamat sejahtera..

Hari2 kerja... Kerja hari2.... Penat kerja, balik layan isteri.. Hati senang... Bosan2 layan isteri, hilang rasa bosan.. Bila gadoh, gadoh dengan isteri, confirm tido luar.. Hahaha..

Ape la agaknya nak dibuat lagi.. Lama betul aku x update blog aku ni.. Dah hilang peminat dah blog ni.. Visitor hampir2 dah x da.. Kalau yang ada pon maybe salah tekan la tu.. Ape la nak dibuat yek..

Macam2 blog lain semua cerita nak naikkan traffic blog la, buat duit dengan blog la, semua blog la, tapi aku ni dulu kini selamanya x naik2 dengan blog.. Tapi kena terima kasih juga dengan blog pasal mempertemukan jodoh aku dengan isteri aku.. Huhuhu..

Dan sekarang, aku x de idea nak tulis ape.. Walaupun aku menaip dengan kelajuan 'SUPER!!!' Tapi kalau xde idea, nak taip ape yekkk.. Hahaha..

Sekian.....

Keluhan Isteri


Isteri:  Bang, kenapa setelah kita bernikah, abang tidak pernah ajak saya jalan-jalan lagi...?

Suami: Cuba kamu ingat-ingat.., kita bernikah dulu kerana apa?

Isteri: Ya, kerana jodoh, bang.

Suami: Nah, itulah bukti pepatah, "Kalau sdh jodoh tidak ke mana-mana." ...



Kisah si Pelanggan dan Pelayan..


Di suatu senja yang dipenuhi awan putih, ada suatu adegan di sebuah kedai Tomyam Makcik Mona.

Pelanggan : Makcik! Di pinggan saya ada se ekor lalat dah mati!
Makcik Mona : Benar, lalat tue bukan perenang yang baik.....

Pelanggan : Makcik! Ada serangga terbang di atas sup saya!
Makcik Mona : Tidak mengapa encik, takkan habis punya encik punya sup tue.....

Pelanggan : Makcik! Ada serangga nie terbang atas sup saya!
Makcik Mona : Habis tue Encik nak minta saya buat apa? Jadi bodyguard peribadi?

Pelanggan : Makcik! Apa maksudnya kalau ada serangga terbang di atas sup saya?!
Makcik Mona : Saya tak tahu Encik. Saya buka ahli Nujum......

Pelanggan : Makcik! Sup nie rasanya lawak laaa......!
Makcik Mona : Muka Encik tak ketawa pon?



Penyanyi Lagu Tema Chicken Rice Shop


Baru pagi tadi aku dapat whatsapp dari group aku ni.. Diorang bagi info mengatakan ada seorang minah nie mengaku menjadi penyanyi lagu tema.. Bila aku dengar sampai habis, memang aku rasa la, memang dia la.. Kalau korang dengar sampai habis, memang korang pon rasa memang dia la penyanyi asal dia.. Memang aku confident habis.. Korang rasa2?

Ini aku bagi video nya.. Berdurasi 34 saat sahaja.. Semoga bersabar sehingga ke akhirnya.. Sama2 kita tengok sampai lebam..


Sama kan?

P/s : Sebenarnya aku tak kenal pon sape tuh.. Hahaha.. sape tu oi....


Matematik Versi Baru


Entah siapa yg membuat rumus seperti ini, tp ini menakjubkan

MATEMATIK VERSI BARU...

Jika: 
A = 1%
B = 2%
C = 3%
D = 4%
E = 5%
F = 6%
G = 7%
H = 8%
I  = 9%
J  = 10%
K = 11%
L = 12%
M = 13%
N  = 14%
O  = 15%
P = 16%
Q = 17%
R = 18%
S =  19%
T =  20%
U = 21%
V = 22%
W = 23%
X = 24%
Y = 25%
Z = 26%

apakah yg membuat kesuksesan/ keberhasilan hidup menjadi 100%.......???: 

H+A+R+D+W+O+R+K (Kerja Keras) : 8+1+18+4+23+15+18+11 = 98%

K+N+O+W+L+E+D+G+E (Pengetahuan) :
11+14+15+23+12+5+4+7+5 = 96%

L+O+V+E (Cinta) :
12+15+22+5 = 54%

L+U+C+K (Nasib) :
12+21+3+11 = 47%

Tidak ada yang jadi 100%.
Apa yang membuatnya jadi 100%..???

Adakah money..?

M+O+N+E+Y =
13+15+14+5+25 = 72%    NO..!!!

Leadership..? 
L+E+A+D+E+R+S+H+I+P =
12+5+1+4+5+18+19+8+9+16 = 97%  NO...!!!

Ternyata apa yang membuat menjadi 100% adalah :

Coba lihat yang ini...

S+E+D+E+K+A+H+J+A+R+I+A+H 19+5+4+5+11+1+8+10+1+18+9+1+8 = 100% 👍

( nilai saham akhirat kita. )

KEBETULAN atau TIDAK...?  tapi itulah  MATEMATIKA

Semangat menjemput rezeki  , jangan lupa SEDEKAH yaaa...


Lawak Orang Kedah


Ada sorang pomen hat xdak reja. Xdak pasai, dia p bukak klinik. Nak suruh orang mai, dia buh iklan 'Mai berubat sini, bayaq 30 ringgit saja, kalau xbuleh nak berubat, jangan segan mai kelim 100 ringgit'...

Si pomen dapat pekerja sorang misi cun. Nak jadi cerita, ada la sorang doktor terbaca. Doktor apa lagi, nak cuba la pekena si pomen, kot2 buleh kelim 100 ringgit...

Pomen: Ya tuan, ca cerita mai sakit apa ni?

Doktor: Tawaq mulut, xberasa langsung waktu makan.

Pomen: Misi, bok mai sat ubat nombot 69. Boh 3 titik dalam mulut pesakit ni.

Doktor: Wei! Minyak petrol ni!!

Pomen: Ha, buleh rasa dah? Alhamdulillah, satgi p bayaq 30 ringgit kat misi.

Doktor xpuas ati. Selang seminggu, dia p pulak jumpa si pomen.

Pomen: Sakit pa, tuan?

Doktor: Saya hilang ingatan.

Pomen: Ok! Misi, ambik sat ubat nombot 69. Boh 3 titik dalam mulut pesakit ni.

Doktor: Aik, bukan ka tu minyak petrol?

Pomen: Ha, ingat dah? Alhamdulillah, satgi p bayaq
30 ringgit kat misi. 

Doktor mula serabut kepala. Lepaih seminggu, 
dia p lagi.

Pomen: Tuan sakit pa pulak ni?

Doktor: Mata rabun. Xnampak pa langsung.

Pomen: Ya ka? Maaf la, hat ni saya xbuleh nak berubat. Nah ambik 100 ringgit ni.

Doktor: Aik? Ni 50 ringgit ja?

Pomen: La, nampak jelas dah ka? Alhamdulillah, mai balik 50 ringgit ni. Satgi p bayaq 30 ringgit kat misi.