Pantun Bodoh [Cari Idea]

Posted By: Hairilnua - 9:06:00 PM
Naik bas turun bas..
Sedar-sedar dah tertinggal bas..
Kaki pun sudah naik kebas..
Badan pun dah jadi malas..

Sampah dibuang merata..
Ambil satu letak kat kepala..
Ada otak tak nak guna..
Bodoh apa letak kat kepala...

Baca surat kabar bahasa jawi..
Cara baca macam cerita labu labi..
Baca pulak yang bahasa rumi..
Terkulat-kulat macam b_bi...

Pendekar lari selaju kuda..
Tapi yang menangnya unta..
Sengal ape nak laju macam kuda..
Memang bodoh tahap unta..

Pak abu dan pak bakar..
Dua-dua bersama tak kira masa..
--------------------------
---------------------------


IDEA TAK ADA.....................!!!!!!!!!

Serba Sedikit Tentang Aku

Nama aku Hairil. Tujuan aku mewujudkan blog ini adalah untuk mencari sedikit pendapatan menggunakan blogger. Aku dah berusaha sejak berumur 25 tahun dan masih belum berjaya sampai sekarang. Jadi, aku masih mencuba dan mencuba lagi sampai la berjaya. Insyaallah sedikit sebanyak dapat meringankan beban family aku.

1 Kaki Selamber:

  1. pantun ini ku cipta hanya semata2 untuk cube mencari idea baru untuk mengisi ruangan dalam blog aku yang x seberapa ini.. jap,, nak test wat sket..

    ReplyDelete

Note Penting !

1. Tolong jangan buat SPAM komen kat sini.
2. Guna ayat yang ada BUDI BICARA yang baik.
3. Hanya komen perkara yang BERKAITAN dengan tajuk!
4. Ada rasa tak puas hati, call terus di 019-3587327. Cas mengikut kadar Telco Anda..
~

Copyright © Selamber Jer

Owner by HairilNua